KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Meleklerimizin sorunları çözülmeli

Kızılboğa: “Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizde görev yapan yaklaşık 100 Bin hemşiremize artık hak ettikleri değer verilmelidir. Mali ve sosyal hakları ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar çözülmelidir”

Meleklerimizin sorunları çözülmeli
12 MAYIS 2009 SALI 08:15
0
1270
0
AA aa
Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, 12–18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan hemşireler haftasıyla ilgili yaptığı açıklamasında, ‘sağlık melekleri' diye nitelendirdiği hemşirelerin,  2–18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası'nı yine sıkıntıyla karşıladığını belirtti ve Türk Sağlık- Sen olarak her zaman hemşirelerin yanında olacaklarının altını çizdi.

“Özlük haklarından mahrum bırakılmışlar”
Şiddetin sağlık kurumlarında artarak devam ettiğinin altını çizen Kızılboğa: “Her gün bir hastanemizde veya sağlık ocağında hemşire arkadaşlarımızın sözlü veya fiziki şiddete uğradığı haberlerini alıyoruz.  Hemşirelerimizin sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde gösterdikleri fedakârlıkların karşılığında utanılacak şiddet olaylarına maruz kalmaları kabul edilemezdir. Can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet sunmaya devam eden hemşirelerimizin uğradığı sözlü ve fiziksel şiddetin son bulması için gerekli adımlar atılmalıdır. Sağlık çalışanlarının can güvenliğinden emin bir şekilde hizmet üretmeleri sağlanmalıdır. Türkiye'nin her köşesinde hizmet veren hemşire arkadaşlarımız lojman, kreş gibi sosyal sorunların yanı sıra malzeme eksikliği, fiziki mekân yetersizliği gibi çalışma ortamlarında karşılaştıkları olumsuzluklara rağmen görevlerini başarı ile devam ettirmektedirler. Hemşirelerimiz yoksulluk sınırın altındaki maaşlarla geçinmek için uğraşmaktadırlar. Bir kısmı vekil ebe-hemşire gibi istihdam modelleri ile düşük ücretlere mahkûm edilmişlerdir. Sözleşmeli olarak istihdam edilen binlerce hemşire arkadaşımızda birçok özlük hakkından mahrum bırakılmışlardır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizde görev yapan yaklaşık 100 Bin hemşiremize artık hak ettikleri değer verilmelidir. Mali ve sosyal hakları ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar çözülmelidir. Türkiye'deki hemşire eksikliği giderilmeli, hemşirelerimiz birkaç işe aynı anda koşturmak zorunda bırakılmamalıdırlar” dedi.

“Klasik kutlama mesajları yerine çözüm üretilmelidir”
Hemşirelerin görev ve yetki sorumluluklarının belirlenmesi, yoğun çalışma tempolarının hafifletilmesi gerektiğini aktaran Kızılboğa, sorunların çözümü için ‘hemşireler haftası'nın bir umut ve beklenti olduğunu dile getirerek bu beklentilere cevap verilmesini istedi.
Kızılboğa: “Umarız Hemşireler Haftasında yetkililer klasik kutlama mesajları yerine hemşirelerimizin sorunlarını çözmeye yönelik bir adım atarak, hayırlı bir iş yapmış olurlar. Sorunları çözerek gecesini gündüzüne katarak hizmet veren hemşirelerimizi mutlu ederler. 
Bizler Türk Sağlık- Sen olarak her zaman hemşirelerimizin yanında olacağız. Hemşirelerimizin sıkıntılarını en yetkili kişilere iletmeye, çözüm için etkin mücadele etmeye ve her türlü yasal zeminde onların haklarını aramaya devam edeceğiz. Hemşirelerimizin sıkıntılardan uzak bir çalışma hayatına kavuşmaları dileğiyle, Türkiye'nin dört bir yanında bu kutsal hizmeti, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özverili bir şekilde yürüten tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyor, yaşamlarında başarı ve mutlulukların onlarla olmasını diliyoruz”

bingölmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın