KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Melek bebek ihmal sonucu mu öldü?

Karlıova'da iki buçuk ay önce dünyaya gelen ve ani rahatsızlığı nedeniyle Bingöl’de götürüldüğü hastanelerin kabul etmemesi üzerine, son olarak götürüldüğü Van'da, yoğun bakımda iken hayata gözlerini yumdu. Acılı baba çocuğunun ihmal sonucu hayatını kaybettiğini söylerken, hastane yetkilileri ise iddiaları reddetti.

Melek bebek ihmal sonucu mu öldü?
08 MART 2014 CUMARTESİ 12:16
0
2110
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ikamet eden iki yıllık evli Karman (24) ve Aysel Karakaya (21) çiftinin üç ay önce Melek adında bir kız çocukları dünyaya geldi. Karlıova İmam Hatip lisesinde İŞKUR elemanı olarak çalışan baba Karman'ın eşi, Cumartesi günü saat 19.00'da kocasını telefonla arayarak Melek bebeğin hasta olduğunu ve akşam ateşi çıktığını söyleyerek eve gelmesini istedi. Baba Karakaya hemen eve gelerek Kızını Karlıova Devlet Hastanesi acil polikliniğine götürdü.

Melek bebeğin babası Karman Karakaya hastaneye gittikten sonraki olanları şu şekilde anlattı: “Kızımı hastaneye götürdüğümde ateşi vardı ve acil polikliniğine giderek doktora durumunu anlattım. Kızımı muayene eden acil doktoru çocuğun tahlillerini istedi. Çıkan tahlillerde çocuğun durumunun ciddi olduğunu gördü. Acil doktoru Karlıova Devlet Hastanesinde görevli olan Çocuk Doktoru Gülhan Karakaya'yı arayarak durumu bildirdi. Çocuk Doktoru Gülhan Karakaya hemen evinden Hastaneye geldi. Melek bebeği muayene eden Çocuk Doktoru Gülhan Karakaya, çocuğun beyninden şüpheleniyorum. Hastanemizde tomografi cihazı olmadığı için Bingöl'deki hastanelere gitmesi gerektiğini söyledi. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil polikliniğini arayarak çocuğun durumunu orada bulunan Doktora anlatarak oraya gitmesi gerektiğini söyledi. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil polikliniğinde görevli olan Doktorun durumu kritik olan bu türden hastaları kabul etmediklerini söylediğini belirtti.”

DOKTOR, NÖBETÇİ HEMŞİRE İLE BİRLİKTE GECE GEÇ SAATLERE KADAR BEBEĞİN BAŞINDA BEKLEDİ

Doktor Gülhan Karakaya'nın, Bingöl'deki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil polikliniğinde görevli doktora ısrar ederek çocuğun tomografisini çektirdikten sonra, hastayı tekrar geri alacağını söylemesine rağmen, yine kabul edemeyeceklerini söylediğini belirten Baba Karakaya, “Bunun üzerine Doktor Gülhan Karakaya, 112 acil servisi arayıp Erzurum, Elazığ, Diyarbakır ve Malatya'da bulunan bölge hastaneleri ile irtibata geçerek, boş olan herhangi bir hastaneye çocuğu götürebileceklerini bildirdi. 112 acil servis tekrardan Doktor Gülhan Karakaya'yı arayarak bu Hastanelerle irtibata geçtiklerini ve hastayı kabul etmediklerini söyledi. Doktor Gülhan Karakaya ise nöbetçi Hemşire ile birlikte gece geç saatlere kadar bebeğin başında bekledi.” dedi.

“DOKTOR ‘ÇOCUĞUN GÖZ GÖRE GÖRE ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM' DEDİ”

Sabah saatlerinde çocuğun durumunun daha da ağırlaşınca, nöbetçi hemşirenin saat 07.00'de, Gülhan Doktoru arayarak hastaneye gelmesini istediğini belirten Baba Karakaya, “Doktor Gülhan Karakaya Hastaneye geldikten sonra ‘Çocuğun göz göre göre ölmesini istemiyorum' diyerek ambulansın hazır olmasını isteyerek Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin çocuğu kabul etmemesine aldırmadan, oraya götürmek için çıkış hazırlıkları yaptı. Ambulansa çocuğu bindirdikleri anda aniden çocuğun burnundan, ağzından ve serumun bağlı olduğu bölgelerden kan aktı. Kalbi duran bebeği tekrar acile götürerek kalbini çalıştırmayı başaran Doktorlar, tekrar çocuğu ambulansa bindirerek Bingöl'e götürmek için yola çıktı” dedi.

“ACİL DOKTORU HASTAYI KABUL ETMEYECEKLERİNİ SÖYLEYEREK TELEFONU KAPATTI”

Baba Karakaya bundan sonra olanları büyük bir üzüntüyle şu şekilde anlattı: “Yola çıktıktan sonra tekrar Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini arayan Doktor Gülhan Karakaya, yolda olduklarını ve çocuğu oraya getireceklerini söyledi. Acil Polikliniğine bakan Doktor tekrar hastayı kabul etmeyeceklerini söyleyerek telefonu kapattı. Bunun üzerine Doktor Gülhan Karakaya Bingöl il girişinde, Van İpekyolu Çocuk Hastanesinde bir arkadaşının olduğunu ve onunla irtibata geçtiğini söyleyerek oraya gideceklerini bizlere söyledi. Biz de kabul ettik. Van İpekyolu Çocuk Devlet Hastanesine 5 saatte vardık. Orada çocuğumuzu hemen yoğun bakıma aldılar ve çocuğumuzun çekilen tomografisinin sonucuna göre, beyin kanaması geçirdiğini söylediler. Oradaki Doktor ‘Eğer erken müdahale olsaydı çocuğun beynindeki kan sızıntısını durdurabilirdik. Fakat artık çok geç' dedi. Altı gün boyunca yoğun bakımda kalan bebeğimizi Cumartesi günü saat 21.00'da kaybettik. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum bizim başımıza gelen kimsenin başına gelmesin ve çocuğumu bile bile ölüme mahkûm edenlerden hesap sorulsun.”

İDDİALARI KABUL ETMEDİLER

Açıklamalar ve iddialar üzerine görüşlerine başvurulan Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri, iddiaların gerçek dışı olduğunu savundular.

Hastanelerinde beyin cerrahi doktoru bulunmadığından hastanın beyin cerrahi doktorunun bulunduğu bir hastaneye götürülmesi gerektiği yönünde görüş beyan edildiğini kaydeden yetkililer: “Karlıova'dan bize bildirilen vakada, çocuğun beyin kanaması geçirdiği belirtilmiştir. Bunun üzerine ilgili hekimlerimiz, çocuğun, beyin cerrahisinin bulunduğu bir hastaneye götürülmesi gerektiği yönünde görüş belirtmiştir. Hasta getirilse dahi müdahale yapılamayacaktı. Bu yüzden farklı bir hastaneye yönlendirme yapılmıştır. Aksi halde, çocuk hastanın kabul edilmediği yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Ailenin acısını anlıyoruz fakat bu konuda ihmalimiz söz konusu olmadığını beyan ederiz. Ailemize başsağlığı diliyoruz” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın