KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Mehmet akif ersoy lisesi'nden üstün başarı

ÖSYM, yayınladığı kitapçıkta 2007 ÖSS sonuçlarına göre illerin başarı ortalamasını ve bölge sıralamasını açıkladı. Bingöl Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 398 genel lise arasında 9'uncu sırada yer aldı

Mehmet akif ersoy lisesi`nden üstün başarı
26 ARALIK 2007 ÇARŞAMBA 10:05
0
3124
0
AA aa
Bingöl'ün, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS)'deki başarısı her eğitim yılı sonunda büyük tartışma konusu olurken Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin 2007 ÖSS sonuçlarına göre illerin başarı ortalamasını ve bölge sıralamasını açıkladığı kitapçıkta Bingöl'ün başarısı dikkat çekti. Kitapçıkta, Bingöl Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 398 genel lise arasında 9'uncu sırada yer aldığı görüldü.
Kitapçık verilerine göre, Sayısal–1, Sözel–1 ve Eşit Ağırlık'ta doğu ve güneydoğu illeri ile Osmaniye ve Kilis'in de dahil olduğu 25 ildeki 398 genel lisenin başarı ortalaması tablosunda 9'uncu sırada yer alan Bingöl Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Bingöl'deki genel liseler arasında da birinci sırada bulunuyor.
Ham puanlar esas alındığında Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ne en yakın lise, 310'uncu sırada yer alan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Lisesi göze çarpıyor.
Türkiye'deki yaklaşık 2 bin genel lise arasında Sayısal–1'de Türkiye 271'incisi, Sözel–1'de Türkiye 285'incisi, Eşit Ağırlık'ta ise Türkiye 271'incisi olan ve tüm bu dallarda doğu ve güneydoğudaki 25 il arasında 9'uncu sırada yer alan yer alan Bingöl Mehmet Akif Ersoy Lisesi'ni bu başarısının nasıl alındığı ise dikkat çekici. Başarıya götüren uygulamaların özel liselerdeki uygulamalarla benzerliği ise gözden kaçmayan diğer detaylar.
İşte başarıya götüren uygulamalar ve Okul Aile Birliği Başkanı Abdulkadir Aydın'ın görüşleri...
Özveri ve dayanışma başarıyı getirdi
Genellikle özel liselerde uygulandığı görülen uygulamaları okullarında başlatan okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veli dayanışmasını ön plana çıkardı. Uygulamalarda ise, öğretmenler tarafından ders saatleri dışında düzenli etüt programları uygulandı. İdareciler ve öğretmenler tarafından öğrencilerin evlerine ziyaretler düzenlendi. Öğrenci başarısını arttırmak için tüm öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerde yer alması sağlandı. Eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilgisiz kaldığı görülen öğrenciler, gruplar halinde öğretmenlerin rehberliğine verildi. Öğrencilere, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ‘Mehmet Akif Ersoy Lisesi Okuyor' adlı kitap okuma kampanyası başlatıldı ve her öğrencinin bir sezon içerisinde 100 temel esersen en az 7 tane eser okunası hedeflendi. Bu kampanyanın sürdürülebilmesi için yeterli sayıda kitap temin edildi. Kampanya yılsonuna kadar aralıksız devam edecek.
Aydın: “Ekip ruhu başarıya ulaştırmıştır”
ÖSYM tarafından yayımlanan kitapçıktaki başarı tablosunda 9'uncu sırada yer almalarının sevindirici ve teşvik edici bir durum olduğunu ifade eden Bingöl Mehmet Akif Ersoy Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Abdulkadir Aydın, bu başarıyı daha ileri seviyelere götürmek için gerekli gayretin sarf edildiğini vurguladı.
‘Amacımız önümüzdeki yıl Türkiye genelinde genel liseler arasında ilk 50'ye girmektir' diyen Aydın, bu konuda yüksek bir çalışma temposu yakalandığını ve çalışmaların devam ettiğini vurguladı.
Başarının temelinde ekip ruhu bir çalışma bulunduğunu kaydeden Aydın: “Gerek okul idarecilerimiz, gerek öğretmenlerimiz, gerek öğrencilerimiz ve gerekse öğrenci velilerimiz büyük bir özveri içerisindeler. Herkes, başarı çıtasının yükseltilmesi için gayret gösteriyor. Güzel bir dayanışma ortamı oluşturulmuş. Bu başarıda okula mensup herkesin büyük payı var. Ben, bu ortamın sağlanmasında büyük samimiyet gösteren ve çocuklarımıza zaman ayıran okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onların bu özverisi ile daha üst noktalara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
 




BingolOnline/Bingol Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın