KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Medya hassas davranmalı

Sosyolog Abdullah Çelikayak; Cinsel istismar olayı toplum içerisinde duyulduğunda ve medyada yer aldığında, çocuğun ve ailenin daha zor durumda kalıyor. Medyanın tabii ki bu tip durumlarda daha hassas ve dikkatli davranması gerekir.

Medya hassas davranmalı
01 MART 2018 PERŞEMBE 21:19
0
1968
2
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Abdullah Çelikayak, son günlerde ülke genelinde meydana gelen ve sık sık medyada yer alan cinsel istismar vakalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cinsel istismarın, 18 yaşın altındaki bir çocuğa sadece tecavüz değil, bedensel olarak yapılmış her türlü cinsel içerikli hareket ve davranış olduğunu belirten Çelikayak, cinsel istismar vakalarına karşı hassas davranılması gerektiğini vurguladı.

İstismar olaylarının aile içinde yaşanması durumunda, mağdur olan çocuğun koruma altına alındığını kaydeden Çelikayak; “Eğer ki istismar olayı aile dışından biri tarafından yapılmışsa aile istediği takdirde, çocuğu ailenin yanında bırakıyoruz. Buradaki amaç çocuğun aile desteğiyle beraber psikolojik olarak toparlanma sürecini hızlandırmak. İstismara uğrayan çocuğun ailesi, maddi olarak kötü bir durumdaysa kurumumuz tarafından kendilerine maddi destek sağlanır, tabii burada işimiz bitmiyor. Çocuk için mahkemeden danışmalık tedbiri çıkarırız. Danışmanlık tedbiri almamızda ki amaç çocuğu yalnız bırakmamak, istismara uğramış çocuğun ve ailesinin kendilerini dışlanmış ve yalnız hissetmemeleri adına sürekli görüşmeler yapıyoruz. Cinsel istismar olayını gerçekleştiren kişi elbette ki ceza alacaktır” dedi.

Medyaya ‘hassaslık' çağrısı

Medyanın cinsel istismar vakalarında hassas ve dikkatli davranması gerektiğinin altını çizen Çelikayak; “Aile içerisinde çocuğa baskı yapılmaması ve olumsuz bir durumun yaşanmaması için, ayrıca toplum tarafından aile üzerine baskı kurulmaması için görüşmelerimiz oluyor. Çocuğun ve ailenin hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmeleri adına çalışıyoruz. Son olarak cinsel istismar olayı toplum içerisinde duyulduğunda ve medyada yer aldığında, çocuğun ve ailenin daha zor durumda kaldığını ve rehabilitasyon sürecinde bizim işimizin daha da zorlaştığını söylemek istiyorum.  Medyanın tabii ki bu tip durumlarda daha hassas ve dikkatli davranması gerekir” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_23099)
02 Mart 2018 Cuma 21:30
Allah rızası için oturduğunuz yerden yorum yapmayın, sahaya inin ve çocukların ruh sağlığı ve geleceği için (tüm çocuklar) bir şeyler yapın. Bir fikriniz varsa sahaya inin onu ailelerle, öğretmenlerle, idarecilerle ve en önemlisi çocuklarla paylaşın.
Hiç olmazsa her çocuk kendi beden güvenliğini korumayı ve mahremiyetini öğrenmesi için çaba harcayalım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_23008)
02 Mart 2018 Cuma 13:38
hayret nasıl olmuşta böyle yerinde bir açıklama yapılmış.bingöl de yaşanan taciz tecavüz olaylarının haddi hesabı bir de medyayı uyarıyor.üstü kapalı tehdit susturun bakalım medyayıda bakalım ne vereye varacak sonunuz.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın