KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2026 Cumartesi

Mahkûmlar açlık grevinde ısrarlı

Bingöl M Tipi Cezaevi’ndeki açlık grevine giren mahkûmlarla görüşen İHD Bingöl Şubesi heyeti, mahkûmların grevle ilgili görüşlerini aktardı.

Mahkûmlar açlık grevinde ısrarlı
03 KASIM 2012 CUMARTESİ 01:48
0
4419
0
AA aa

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevine girenlerle yaptıkları görüşmeleri basına açıklayan İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Can İnce, 52. Gününe girilen açlık grevinin devam ettiğini bildirdi.

“Biz insan hakları savunucuları olarak, kritik eşiğe geldiğimiz bugünlerde herkesi insani yaklaşıma davet ediyoruz. Aksi taktirde olabilecek muhtemel ölümlerden, susan herkes sorumlu olacaktır” diyen İnce, görüşülen ve sorulara yanıt veren mahkumların isimleri “Edip Yalçınkaya, Ahmet Korhan, Hanım Çeşme, Aslan İbicik, Osman Kılıç, Baran Gunana, Saffet Durmaz, Emrullah Kurcan, Diyar Kaydu” olarak açıklarken, daha sonradan greve katılan 6 kişinin isimlerini de “Hanifi Eser, Yalçın Keskin, Diren Yaşa, Davut Avcı, Emrah Ubiç, Suphi İsmail” olarak sıraladı.

Mahkûmlardan Emrullah Kurcan'ın astım, Aslan İbicik'in bronşitşit, anemi, fistül, Saffet Durmaz'ın sara, Edip Yalçınkaya'nın da spastik kolon, hemoroid hastası olduğunu kaydeden İnce, mahkûmların şu görüşlerini paylaştı:

“30.12.2012 tarihi itibariyle açlık grevinin 26. gününe girmiş durumdayız. Sıvı beslemesi tuzlu ve şekerli su alınabiliyor. Düzenli olarak her gün B1 vitamini alınıyor. Bunun dışında preparat yoktur. Sıvı beslenme haricinde beslenme yoktur. Tek başına tecritte tutulma durumu şu an itibariyle yoktur. 8 arkadaş aynı odada açlık grevinde bulunuyor. Hiçbir tıbbi müdahaleyi de kabul etmeyeceğiz. Günde bir ya da iki defa tansiyon ölçümü yapılıyor. Bunun haricinde doktor kontrolü olmuyor, istemiyoruz. Bir aydır hiçbir açık ve kapalı görüşe çıkmıyoruz. Açlık grevinin talepleri yerine getirilinceye kadar da açık ve kapalı görüşlere çıkmayacağız. Şu an itibariyle iletişim hakkımızdan yararlanıyoruz. Havalar soğumuş olmasına rağmen (özellikle geceleri) kaloriferler yakılmıyor. Odanın hijyen koşulları da iyi değildir. Açlık grevinde gelinen gün itibariyle bütün arkadaşlarda kilo kaybı, tansiyon düşüklüğü, halsizlik, sese ve ışığa karşı duyarlılık, baş dönmesi, mide bulantısı, sıvı almada zorlamalar yaşanıyor. Yine bazı arkadaşlarda bağırsak kanamaları yaşanmaktadır. Açlık grevine giren 8 arkadaşa 2 arkadaş refakatçilik yapıyor." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın