KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Listede adı olmayan oy kullanamayacak

Yaklaşan genel seçimler öncesi muhtarlıklara asılan seçmen listeleri, 1 Mart'ta askıdan indiriliyor. 25 Aralık 2006 tarihinden itibaren askıya çıkarılan seçmen listelerinin vatandaşlar tarafından kontrol edilmediği ortaya çıktı.

Listede adı olmayan oy kullanamayacak
20 ŞUBAT 2007 SALI 18:25
0
1150
0
AA aa
Seçmen listesinde ismi olmayan ve 1 Mart'a kadar gerekli itiraz yapmayanlar oy kullanamayacak. Konuyu değerlendiren muhtarlar, yıllardır aynı adreste oturmasına ve oy kullanmasına rağmen pek çok vatandaşın listelerde isminin bulunmadığına işaret etti. Oy kullanmak için sandık başına gelindiğinde bir sürprizle karşılaşılmaması için vatandaşların listeleri kontrol etmelerini isteyen yetkililer ise, geçen seçimlerde 8 milyon kişinin bu ve benzer ihmaller nedeniyle oy kullanamadığını hatırlattı. Genellikle bu tür işlerin son günlere bakıldığını hatırlatan muhtarlar, yığılmaların olmaması için seçmenlerin bir an önce isimlerini listelerden kontrol etmelerini istedi.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde ya da daha sonra yapılan seçimlerde listelere yazılmayanlar, 1 Mart 2007 tarihi itibariyle 18 yaşını dolduranlar, başka listede yazılı olmasına karşın, sürekli oturmak amacıyla listenin çıkarıldığı seçim bölgesine taşınanlar, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar, TC kimlik numarası bulunmayanlar, askerlikten terhis olanlardan listelerde kaydı olmayanlar, o dönemde hükümlü, kısıtlı veya kamu hizmetinden yasaklı olanlar 1 Mart'a kadar muhtarlıklara başvurabilecek. Muhtarlıklardaki listede ismi bulunmayan vatandaşların değişiklik formu doldurması yeterli olacak.

Öte yandan, bazı belediyeler muhtarlıklara astığı afişlerle seçmenlerini uyarıyor. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, sandık seçmen listelerinin 1 Mart'a kadar asılı kalacağını hatırlatarak, "Hepimizin bu listelerde adımızı kontrol etmemiz ve özellikle yeni oy kullanacak genç seçmenleri bilgilendirmemiz ve onları kaydetmemiz çok büyük aciliyet taşımakta" diye konuştu.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın