KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Lisede menenjit paniği

BALIKESİR'de, aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan lise öğrencisi 17 yaşındaki Hasan İşler, menenjit hastalığı nedeniyle öldü.

Lisede menenjit paniği
15 OCAK 2008 SALI 08:51
0
1231
0
AA aa
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü 11'inci sınıf öğrencisi Hasan İşler, okulun yatakhanesinde, geçen cuma günü saat 23.00 sıralarında rahatsızlandı. Kusan Hasan İşler, öğretmenleri tarafından Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mide bulantısına karşı ilaç verilip iğne vurulan Hasan İşler, taburcu edildi. Yeniden okula götürülen Hasan İşler, gece fenalaşınca, yine aynı hastaneye kaldırılarak Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. Durum ağır olan İşler, Balıkesir'deki diğer hastanelerde yer olmaması nedeniyle Bursa Özel Medikal Park Hastanesi'ne sevk edildi. Burada menenjit teşhisi konulan Hasan İşler, tüm müdahalelere rağmen saat 03.00 sıralarında öldü. İşler'in ölüm haberi öğretmenleri, arkadaşları ve yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Arkadaşları İşler'in oturduğu sırayı çiçeklerle donattı.

İşler'in yakınları tarafından bu sabah saatlerinde hastane morgundan alınan cenazesi memleketi Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne bağlı Akpınar Köyü'ne getirildi. İşler'in cenazesi, Akpınar Köyü Camii'nde kılınan namaz ardından, köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazede arkadaşları yakalarına İşler'in fotoğraflarını takarak, gözyaşı döktü. Sınıf arkadaşları, İşler'in çok başarılı öğrenci olduğunu belirterek, “Bu yıl okul birincisi olmak için boş zamanlarını test çözerek değerlendirirdi” diye konuştu. Cenazede güçlükle ayakta duran babası 42 yaşındaki Rüstem İşler ise, oğlunun hiçbir rahatsızlığı olmadığını öne sürerek, “En büyük hayâli okul birincisi olmaktı. Bunu gerçekleştiremeden, gencecik yaşta hayata veda etti” diyerek, gözyaşlarına boğuldu.

Okul yetkilileri, yaşamını kaybeden İşler'in kaldığı İMKB Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Yatakhanesi'ndeki 77 öğrenciye Balıkesir Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından bulaşıcı olan menenjit hastalığına karşı ilaç verildiğini söylediler. Okuldaki diğer öğrencilerinde genel bir taramadan geçirileceği de bildirildi.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın