KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Liderler türkiye kararını onayladı

'Türkiye için müzakereleri 8 başlıkta dondurma kararı' AB zirvesinde onaylandı

Liderler türkiye kararını onayladı
15 ARALIK 2006 CUMA 11:03
0
1180
0
AA aa
AB Liderler Zirvesi'nin ilk günkü toplantısında birliğin stratejik genişleme prensipleri ele alındı ancak dışişleri bakanları toplantısında alınan Türkiye kararı üzerinde uzlaşı olduğu için konu zirvede tartışılmadı.

AB Liderler Zirvesi'nin ilk günkü toplantısında birliğin stratejik genişleme prensipleri ele alındı ancak Türkiye ile müzakerelerin 8 başlıkta askıya alınması kararı üzerinde uzlaşı olduğu için konu zirvede tartışılmadı.

"TÜRKİYE ÜZERİNDE ÇOK TARTIŞILMADI"

Brüksel'de yapılan AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından AB Dönem Başkanı Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso ve Komisyon Yüksek Temsilcisi Javier Solana basın toplantısı düzenledi. Zirvede ağırlıklı olanak AB Anayasası ve genişleme ile ilgili konuların ele alındığını aktaran Vanhanen ve Barosso, bir soru üzerine Türkiye ile ilgili tartışma yapılmadığını belirtti.

Türkiyeile müzakerelerin 8 başlıkta askıya alınmasıyla ilgili kararın son derece adil olduğunu söyleyen Barosso şunları kaydetti:

"Bu akşam genişleme stratejisini tartıştık ancak Türkiye tartışılmadı. Üye ülkeler, pazartesi günü dışişleri bakanlarının aldığı kararı benimsedikleri için bu konu gündeme gelmedi."

Finlandiya Başbakanı Vanhanen de birliğin genişlemesinin süreceğini belirterek, "AB olarak kapıları kapatmıyoruz" dedi. Genişlemeyle ilgili olarak "Üye devletler sessiz düşünme yerine harekete geçmeyi düşünüyor" diye konuşan Vanhanen birliğe katılımın kriterlerle olan ilgisine vurgu yaptı. Vanhanen, Türkiye ile ilgili soruya "Müzakereler sınırlı da olsa devam edecek" diye yanıt verdi.

ANKA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın