KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

''Laik Dinsizler!''

Filistin'e destek mitinginde, Laik batılı devletleri "dinsizliğin bayraktarı olmak"la itham eden Ahmedinejad, siyonist rejimi desteklemenin de dünyanın büyük güçleri için farz haline geldiğini öne sürdü.

``Laik Dinsizler!``
06 EKİM 2007 CUMARTESİ 14:06
0
1174
0
AA aa
Ahmedinejad, Kudus Günü dolayısıyla Tahran Üniversitesinde kılınan cuma  namazından önce yaptığı konuşmada, İsrail yönetimini “siyonist rejim”  olarak nitelendirdi ve “Bugün siyonist rejim, bazı vahşi Batılı büyük güçler için namus meselesi haline gelmiştir. Bu rejimin devamı ve bu rejime verilen sınırsız destek, insanlığa bir hakarettir” dedi.

"LAİK DİNSİZLER"

“Dinsizlik ve laikliğin bayraktarı olan batılı devletlerin, siyonist  rejimin desteklenmesini kutsal bir mesele olarak gördüklerini” söyleyen  Ahmedinejad, “Bu rejimin çıkarlarını korumak bazı büyük güçler için  farz haline gelmiştir” ifadesini kullandı.

"KENDİ TOPRAKLARINIZDAN VERİN"

“Avrupalılar, siyonist rejimin kendi topraklarında olmasına tahammül  edemiyor ama, başka milletlerin bunlara katlanmasını istiyorlar” diyen  Ahmedinejad, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben Avrupalılara daha önce de kendi topraklarınızda onların  (Yahudiler) yaşaması için toprak verin dedim. Ama onlar bunu kabul  etmediler. Onlara geniş Kanada ve Alaska bölgesinde toprak  verebilirsiniz. Zaten yıllık 30-40 milyar dolar para veriyorsunuz. Bu  parayı onlara yeni bir ülke kurmaları için harcayabilirsiniz.

ABD halkına ve siyonist rejimi destekleyen bazı Avrupa devletlerine bir  sorum var: Yahudiler gelse sizin topraklarınızı işgal etse, sonra da  'gelin iki devlet bir arada yaşayalım' desin. Bunu kabul eder misiniz?

"BU KARA KUTU AÇILSIN, II: DÜNYA SAVAŞININ SIRRI ÇÖZÜLSÜN"

Eğer Batılı ülkelerin üst düzey yetkilileri, Siyonist partinin bir üyesi  değillerse uluslararası bir araştırma grubunun bu kara kutunun  çözülmesine izin versinler. Hem kendileri rahatlasın, hem de insanlık.  Niçin II. Dünya Savaşının kara kutusunun açılmasına izin vermiyorsunuz?  Biz size yardım etmek istiyoruz. Gelin bu kara kutuyu açıp bakalım o  dönemde neler yaşanmış. Kimlerin kusuru var, kimler bu katliamı yapmış  ve desteklemiş. Bakalım diğer milletlerin bu konuda rolü ne?”

ABD'li bir aydınla aralarında geçen konuşmaya aktaran ve o kişinin  kendisini Hitler'e benzettiğini söyleyen Ahmedinejad, “İran halkı, II.  Dünya Savaşını çıkaranları ve Hitler'i kınıyor. Hitler'i de karanlık bir  kişilik olarak görüyor” dedi.

Filistin sorununun sadece geniş katılımlı bir referandumla  çözülebileceği görüşünü yineleyen Ahmedinejad, “İran ve Filistin halkı  Filistin'in tam bağımsızlığına kadar mücadeleyi sürdürecek” diye  konuştu. Ahmedinejad, konuşmasının Filistinle ilgili bölümünü “Zafer Filistin'in  olacak” ifadeleriyle bitirdi.
        
"YENİ OYUNLAR OYNAMAYIN”

        
İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak da Ahmedinejad, Batılı  ülkelerin, “İsrail'e zararı olacak endişesiyle nükleer bir İran'a karşı  çıktıklarını” söyledi.

Nükleer yakıt teknolojisini elde ettiklerini ve bu teknolojiyi  Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetiminde diğer milletlere  aktarmaya hazır olduklarını ifade eden Ahmedinejad, “Bütün dünya bilsin  ki, İran halkı, kendi kanuni nükleer hakkı konusunda iğne ucu kadar geri  adım atmayacak ve bu konuda da hiç kimseyle müzakere etmeyecek” diye  konuştu. Ahmedinejad, “Bizim açımızdan nükleer dosya kapanmıştır. Sakın yeni oyunlar oynamaya kalkmayın” uyarısını yapmaktan da geri durmadı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın