KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Lağım suları açıktan akıyor!

Kaleönü Mahallesi'nde açıkta akan lağım suları, insan sağlığını tehdit ediyor. Sorunu basına aktaran İHD başkanı belediyeyi suçladı, belediye ise valilikten izin alınamadığı için çözüme kavuşulamadığını öne sürdü.

Lağım suları açıktan akıyor!
19 EYLÜL 2007 ÇARŞAMBA 13:16
0
1335
0
AA aa
Bingöl'ün Kaleönü Mahallesi sakinleri, yaşadıkları sıkıntıları aktardığı İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi yetkilileri ile birlikte lağım sularının geçtiği kanal önünde basın açıklaması yaptılar.
Mahalle sakinlerinin içinden lağım sularının geçtiği derenin ıslahı için şubelerine başvuruda bulunduğunu belirten İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz, Anayasanın 56. maddesinde belirtildiği gibi herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi. Kendilerine yapılan başvuruda, derenin mahalle sakinlerinin sağlık durumunu olumsuz etkilediği ve biran önce ıslah edilmesi gerektiğinin istendiğini vurgulayan Yanılmaz, "Tarafımıza yapılan başvurudan önce mahalle sakinleri İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne müracaat ederek söz konusu derenin ıslahı ve kirlenmenin önlenmesini istemiştir. Söz konusu kurum da verdiği cevapta bahsedilen yerin belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde kaldığını ve bu görevin Bingöl Belediyesi'ne ait olduğu söylemiştir. Bunun üzerine mahalleli sorunun çözülmesi için defalarca belediye müracaat etmiştir. Ancak bugüne kadar olumlu bir cevap alamamıştır" ifadelerini kullandı.
Defalarca ilgili yerlere müracaat ettiklerini ancak kimsenin seslerini duymadıklarını belirten Mahalle Muhtarı Ali Balat ise, Cumhuriyet Savcılığı'na da şikâyette bulunduklarını, fakat geçen zamana rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade etti. İnsan sağlığını tehdit eden üstü açık akan lağım sularında mahalle çocuklarının gezdiğini, bunun da çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Muhtar Balat; "Özellikle yaz mevsiminde evlerimizde oturamıyoruz. Koku tüm mahalleyi sarmış durumda. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız" diyerek tepkisini dile getirdi.

Ağar: “Valilik izin vermiyor”

Sorunun çözümüne ilişkin olumsuz karar verdiği öne sürülen Bingöl Belediyesi ise, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını savundu.

Sorunun çözümü için Kaleönü Mahallesi'nde altyapı çalışmalarının tamamlandığını aktaran Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ümit Ağar, kanalizasyon hattının Abdulkadir Sarı Parkı içerisinden geçirebilmek için Valilikten onay alamadıklarını söyledi.

Ağar: “Kanalizasyon hattını park içerisinden Çapakçur Deresi'ne aktarıp oradan da yapılmakta olan arıtma tesisine bağlantı kurmak istemiştik ancak İl Özel İdaresi'nden park alanının içinde kazı yapmamıza ilişkin izin çıkmadı. Bingöl Belediyesi olarak sorunun çözümü için verdiğimiz tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır. Bingöl Valiliği'nin park içerisinden kazı yapılmasına izin vermesi durumunda sorunu 10 gün içerisinde çözüme kavuşturacağız” dedi.
Bingol Online / Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın