KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Kuzey kore'ye tepkiler dinmiyor

NATO: "Son derece tahrik edici"

Kuzey kore`ye tepkiler dinmiyor
05 NİSAN 2009 PAZAR 21:42
0
1252
0
AA aa
NATO, Kuzey Kore'nin iletişim uydusu taşıyan füze fırlattığı yolundaki açıklamasının ardından, bu girişimi "son derece tahrik edici" olarak nitelendirdi.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, bu olayın bölge içinde ve dışında Kuzey Kore'ye yönelik endişeleri artıracağını ve bu ülkenin nükleer programına ilişkin altılı müzakereleri karmaşık hale getireceğini belirtti.

De Hoop Scheffer, Kuzey Kore'ye bu türden tahrik edici eylemlerden vazgeçmesi, uzun menzilli füze denemelerine ilişkin moratoryuma derhal uyması çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kuzey Kore'nin füze denemesinin bölgede barışa, istikrara ve diyalog çabalarına hizmet etmediğini belirtti.

Genel Sekreter Ban, yayımladığı yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin uluslararası toplumun kendisine füze denemesi yapmaması yönündeki çağrıyı dikkate almamasını eleştirdi ve füze denemesinin bölgede barışa, istikrara ve diyalog çabalarına hizmet etmediğini vurguladı.

Ban, Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarına derhal uyması çağrısında bulundu, ayrıca altılı görüşmelerin devamı gibi güven yaratıcı önlemlerin devreye sokulması gereğine işaret etti.

Güvenlik Konseyi, bugün TSİ 22.00'de Kuzey Kore'nin füze denemesini görüşmek amacıyla acil toplanacak.

ABD ve Avrupa Birliği, Kuzey Kore'nin füze denemesinin komşuları için tehdit oluşturduğunu bildirdiler.

Çek Cumhuriyeti'nde bir araya gelen ABD ve AB liderlerinin yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kore'ye tüm nükleer silahları terk etmesi ve "tehdit eden davranışlardan" vazgeçmesi çağrısı yer aldı.

Açıklamada, Kuzey Kore'nin balistik füze geliştirme kapasitesinin, uzak ve yakındaki ülkeleri kitle imha silahlarıyla tehdit edebilme olanağına ulaşma amacı taşıdığı ifade edildi.

Liderler, ayrıca füze fırlatılması nedeniyle BM Güvenlik Konseyi dahil uluslararası toplumun buna karşılık vermesini, BM kararlarının çiğnenemeyeceğini göstermesi gerektiğini belirtti.

Kuzey Kore uzaya telekomünikasyon uydusu fırlattığını açıklarken, ABD ve müttefikleri uzun menzilli füze fırlatıldığını savunmuşlardı.

Kuzey Kore fırlatmanın başarılı olduğunu ve uydunun yörüngeye yerleştiğini bildirirken, ABD ve Güney Kore'den füzenin yörüngeye ulaşamadığı yönünde açıklamalar geldi.

HABERTURK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın