KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Kurumlar vergisi düşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grubu'nda partililere seslendi. Kurumlar için vergi indirimi müjdeleri veren Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Kurumlar vergisi düşecek
29 KASIM 2005 SALI 14:14
0
2121
0
AA aa
Avrupalı dostlarımız başarımızı hayretle takip ediyor. Dışa açılımımız olmasaydı ekonomideki başarımız olmazdı. Türkiye ithalat ve ihracatta ciddi bşir sıçra içerisinde... İşsizlik oranı yüzde 9.1'e gerilemiştir. Milli gelirimizde ciddi artış var. Turizm konusunda çok önemli yatırımlar yapılıyor. İspanya turizm konusunda müşterek yatırımlara girmek istiyor. Yatırımları gözden geçirerek daha cazip hale getirmemiz gerekiyor. Bir ay sonra 6 sıfır paramızdan tamamen kalkacak. Bir yıl sonra da YTL, aslına vücü edecek ve TL olacak.

Vergi sisteminin yeniden yapılanması ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Vergi sisteminin basitleştirilmesi için atılması gereken adımlar var. Vergi barışı kanunu ile kamunun finansmanında kullanılmak üzere 4.7 katrilyon liralık ilave kaynak bulundu. Vergi uygulamaları ekonominin önünü kapatmaması gerekiyor.

Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde vergi oranlarında önemli indirimler yaptık. Bundan önce neden bu yapılmıyordu. Gıdaya, ilaca, eğitime yüzde 18 KDV'yi biz koymadık. Biz geldiğimizde bunları önümüzde bulduk. Bu oranları büyük oranda indirdik. Yüzde bire indirdiğimiz rakamlar var. Biraz güç topladıktan sonra daha da indireceğiz, bu oranlar daha aşağılara çekilecek.

Mevcut tablo verginin çok az sayıda ödendiği gerçeğini ortaya koyuyor. Önemli vergi kaçağı var. Müteşebbşislerin çevre ülkelerle rekabet edebilme olanağını sağlamak için bazı müjdeler veriyorum. Kurumlar vergisi yüzde 30'dan yüzde 20'ye düşürülüyor. Yatırım indirimi istisnası uygulaması kaldırılıyor. Gelir vergisinde önemli değişiklikler var. Gelir vergisi hesaplanmasında tek sisteme geçiliyor. Dönemimizde hiçbir banka batmadı, hiç bir banka zarar etmedi. Eskiden zarar eden bankalar şimdi düşük faizlerle halka kredi yetiştirmeye çalışıyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın