KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Kurban: tesislerimize fiilen el konuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Kurban, 1993 yılından beri kira ödeyerek faaliyet gösteren tesislerine, Milli Savunma Bakanlığı tarafından fiilen el konulduğunu söyledi.

Kurban: tesislerimize fiilen el konuldu
08 AĞUSTOS 2014 CUMA 20:11
0
2100
0
AA aa

Bingöl-Genç yolu Şeyh Ahmet mevkiindeki tesisinin kapatılmasını eleştiren CHP İl Başkanı Mustafa Kurban: “Yılda 200 Bin TL kira, sigorta ve vergi ödeyen bu işletme ülke ekonomisine, Bingöl ekonomisine önemli katkı sağlayan, hiçbir kurumla ihtilafı olmayan, 150 insanın yatma, yeme ve çalışma ortamı bulduğu ÇED onaylı ruhsatlı bir tesistir” dedi.

21 yılda Milli Savunma Bakanlığının izniyle bugünkü değerle 480 bin TL bedelinde kira ödediklerini ifade eden Kurban: “30 insanın çalıştığı, üzerinde 2 milyon TL bina ve makine bulunan, günde Bin 200 metreküp kum ve çakıl üretimi, günde 800 metreküp hazır beton üretilen, ayrıca büz boru makinaları, 150 insanın yatılı kalabilecek kapasitede inşa edilen Bin 32 metrekare kapalı alan tesislerimize haksız bir uygulama ile el konulmuş, elektrik ve sularımız kesilmiş, askerler tesislerimizde nöbet tutmaya başlamışlardır. Bu uygulamalar sıkı yönetim dönemlerinde dahi uygulanmadı” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAMA VURULMUŞ BİR DARBEDİR”

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan imzasıyla İdare Mahkemeye sunulan savunma yazısında, şirketin işgalci olduğu, cephaneliği gözetleme ihtimalinden bahsedildiğini belirten Kurban: “Yüzlerce yazılı belge ile kiracı olduğumuz ortada iken, hangi işgalden bahsediliyor? Sayın Vali kendisine yanlış bilgi verenlerden hesap sormalıdır. Cephaneliği görme imkânımız olmadığı halde nasıl gözetlediğimizi, Sayın Komutanın ve Sayın Valinin gelip yerinde görmesi, böyle bir iddiayı hangi gerekçelerle yazdıklarını ve yine kendilerini yanlış yönlendirenleri sorgulamaları Hukuk Devletinin gereğidir. Bu uygulama Hukuk Devleti açısından müteşebbis hürriyeti açısından bir faciadır. Bu kararla Bingöl'de mahkemelerin nasıl yönlendirildiği, sonuçlarının dahi beklenmediği mülkiyet hakkının bir değer taşımadığı yaratılan mağduriyetin ve Hukuktan uzak uygulamaların yasal dayanakları yoktur. Sayın Valiyi ve Garnizon komutanını tesislerimize gelerek, fiilen durumu yerinde görmelerini, mahkemeye yazdıkları haksız yazışmalarını tekrar değerlendirmelerini Devletin 6 bölge teşvik kapsamında yatırımcı aradığı bir bölgede, hazır üretim tesisine el koyma anlayışı ülke ekonomisine, Bingöl ekonomisine, istihdama vurulmuş bir darbedir. uygulama mahkeme sonucu beklemeden keyfi bir karardır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın