KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ve hijyenik ortamlarda alarak, kesebilmeleri için kurban satış ve kesim noktalarını belirledi.

Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
12 AĞUSTOS 2018 PAZAR 18:21
0
2602
1
AA aa

Bingöl Belediyesi Basın Yayın Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, kurbanlık kesimlerinin, mezbahane, Et ve Süt Kurumu Bingöl Et Kombinası Müdürlüğü'nde, kurbanlık satışlarının ise Bingöl Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, “İlimiz mahalle aralarında çevreyi kirletecek ve rahatsız edecek şekilde gelişigüzel kurbanlık satışına izin verilmeyecektir. İlimizdeki canlı hayvan potansiyeli göz önünde bulundurularak yeni çevre yolunda 6 bin 400 metrekarelik alan üzerine inşa ettiğimiz canlı hayvan pazarı, kurbanlık satışlarına ev sahipliği yapacak. Yatarımın hayata geçmesiyle daha önce kurbanlık satışları için belirlenen noktalarda satışa izin verilmeyecektir. Hayvan pazar alanı, araç yıkama yeri, gübre çukuru, kapalı ahır, kaba yem deposu, bakıcı evi, karantina ahırının yer aldığı canlı hayvan pazarımız, hem daha hijyenik hem de daha güvenilir bir ortam sunacaktır. Vatandaşlarımız kurban kesimlerini, belirlenen kurban kesim yerlerinde dini usullere göre, sağlıklı ve hijyenik şekilde gerçekleştirebilirler. Ayrıca kendi özel mülk ve bahçelerinde kurban kesen vatandaşlarımızın da, çevreyi kirletmeden ve rahatsız etmeden kurban vecibelerini yerine getirmeleri konusunda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir” denildi.

Belediyenin ilgili birimlerinin Kurban Bayramı süresince vatandaşların hizmetinde olacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı sorunsuz olarak geçirebilmeleri için başta zabıta, temizlik, İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerimiz olmak üzere tüm belediye olarak Kurban Bayramı süresince hizmet verilecektir. Vatandaşlarımız Kurban Bayramı süresince 0.426 213 12 18 nolu ve ALO 188 nolu telefon hattından belediyemize ulaşabilirler. Tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramı'nı huzur ve sağlık içerisinde, tam bir bayram havasıyla geçirmelerini niyaz ederiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30716)
14 Ağustos 2018 Salı 09:10
şehir merkezinde hayvan pazarı, Belediyemizden bir hizmet daha..........
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın