KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Kurban kampanyası başladı

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban kampanyası başlatan Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası hayırseverlere kampanyalarına destek vermeleri çağrısında bulundu.

Kurban kampanyası başladı
28 AĞUSTOS 2016 PAZAR 21:30
0
1667
0
AA aa

Her yıl Bingöl'de binlerce fakir ve fukaraya kurban eti ulaştıran Merhamet Eli Gıda Bankası, ‘Kurbanınız kardeşliğe olsun' sloganıyla kurban kampanyası başlattı.

Kampanya hakkında bilgi veren Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, “Umut Kervanı Platformu üyesi Bingöl Merhamet eli yardım derneği olarak, bu yıl umut kervanı platformunun ‘'Kurbanınız Kardeşliğe Olsun'' sloganıyla ‘'Yasin'ler kurban dağıtmaya devam ediyor'' adlı çalışmanın bir parçası olarak bizlerde Merhamet Eli Derneği olarak Bingöl'de bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz.” dedi.

Allah'ın yardım ve inayeti ile bir kurban bayramının daha arifesine yetiştiklerini belirten Tamaç, “Rabbim nasip ederse İnşallah önceki yıllarda yaptığımız gibi bu yılda bir kurban çalışması başlattık. İnşallah bu kurban çalışmamız hayırlara vesile olur.” diye belirtti.

Tamaç, “Memleketimizde bulunan yoksul, fakir, muhtaç kardeşlerim belki de kurban bayramından kurban bayramına et gören insanların sofrasına et götürmemize vesile olur. Allah'ın izni ile bu senede çalışmamızı başlattık, tüm hayırseverlere çağrımız budur ki; et yiyenler toplumumuzda belki de her gün yiyorlar ama öyle bir kesim vardır ki kırmızı eti yılda sadece bir defa sofralarında görüyorlar. Oda kurban bayramında birileri verirse oluyor. Bu durumdaki yaklaşık bin üç yüz insanın ismi bizde bulunmaktadır. Bu insanların çoğu mağdurdur muhtaçtır.” İfadelerini kullandı.

“ALLAH'A ANCAK KİŞİNİN TAKVASI ULAŞIR”

Biz her yıl olduğu gibi bu yılda bu muhtaç insanlara kurban eti ulaştırma gayreti içerisinde olacağız.” Diyen Tamaç; “Diyoruz ki, keseceğiniz kurbanların ne kanı ne eti nede derisi Allah'a ulaşmayacaktır, bunu Allah (c.c) söylüyor. Allah'a ancak kişinin takvası ulaşır. Bizde diyoruz ki bu kurbanı kesen kardeşlerimiz Allah için kessinler, niyetleri Allah rızası olsun ve bunu derneğimiz vasıtası ile bizde isimleri bulunan yoksul ailelere ulaştırmamızda bize yardımcı olsunlar.” dedi.

Tamaç, konuşmasına devam ederek, “Geçenlerde gittiğimiz bir tespitte; beş çocuk bir anne kirada oturuyorlar, hiçbir gelirleri yok. ‘'Peki, nasıl geçiniyorsunuz?'' diye sorduğumuzda bize bilgi veren bayan kafasını önüne eğip gözyaşlarını bıraktı. Yani bu tür hiçbir gelirleri olmayan fakir ve muhtaç aileler vardır. Kadın hiçbir gelirleri olmadığı halde hem kendisine hem de kocasına bakmak zorunda. Bu tür zor durumda olan kardeşlerimiz var. En azından kurban bayramında onlara et verme anlamında senede bir defa olsa doyabilecekleri şekilde bir kez et yemelerine vesile olmak için bir gayret bir çaba içerisindeyiz.” Diye konuştu.

Tamaç son olarak,  “Bingöllü hayırseverlere de çağrımız budur ki ‘gelin biz bir yol açtık, köprü kurduk' gelin bizdeki bin üç yüz ismin her birine istiyoruz ki iki kilo et verelim. Buda yaklaşık iki buçuk tonun üzerinde et yapıyor, buda bizim gücümüzü aşıyor. Hayırseverler gelsinler bize yardımcı olsunlar bizde bu fakir ve muhtaç kardeşlerimize en azında iki kilo et verebilelim.” Şeklinde konuştu.(İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın