KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Kuranı-ı kerime hakaret

Milli Güvenlik dersindeki iddia ortalığı karıştırdı.

Kuranı-ı kerime hakaret
15 KASIM 2006 ÇARŞAMBA 12:56
0
3671
0
AA aa
-İmam Hatip Lisesinde Milli Güvenlik Dersine giren öğretmen hakkındaki iddialar velilerin ayaklanmasına neden oldu
-İddiaya göre, Milli Güvenlikçi, Kuran-ı Kerimin bir roman kitabı olduğunu ve değişmesi gerektiğini belirtmiş

Bingöl'ün Genç İlçesindeki İmam Hatip lisesinde Milli Güvenlik dersine giren bir rütbeli, iddiaya göre, öğrencilere Kuran-ı Kerimin bir Roman kitabından farkı olmadığını ve değişmesi gerektiğini söyledi.
Genç İlçesinde bulunan İmam Hatip lisesinde Milli Güvenlik dersine giren ve ismi açıklanmayan bir Rütbeli, öğrencilere Kuran-ı Kerimin bir Roman kitabı olduğunu, romandan bir farkının olmadığını ve değişmesi gerektiğini söylediği iddia edildi. Öğrencilerin durumu velilerine söylemesi üzerine veliler okul aile birliği başkanı ile görüşüp bir toplantı yapma kararı aldı. Kısa bir süre içinde İmam hatip lisesinde bir araya gelen öğrenci velileri, durumu görüşüp ve Milli Güvenlik dersine giren öğretmenin değişmesi gerektiği ve değişmemesi halinde çocuklarını okula göndermeyecekleri kararı aldı. Toplantının ardından öğrenci velileri öğretmenin değişmesi için de imza kampanyası başlattı. Alınan kararın ardından bir grup öğrenci velisi sesizce  İlçe kaymakamlığına kadar yürüdü. Olaysız geçen yürüyüşün ardından vatandaşlar ilçe kaymakamına durumu bildirdikten sonra dağıldı. Duruma tepki gösteren bazı öğrenci velileri, öğretmenin değişmesi gerektiğini savundu. Öğrenci velisi:”İslam dinine hakaret eden papa yüzünden tüm Türkiye ayağa kalkıyor, bizim burada ise Milli Güvenlik dersine giren bir öğretmenin Kuran-ı Kerimin bir roman kitabıdır diyor” şeklinde tepkisini dile getirdi. 


Ekpres Bingol Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
04:12
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl`de sağanak yeniden başlıyor
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl'de sağanak yeniden başlıyor
Bir haftadır güneşli havanın etkili olduğu Bingöl'de yağışlı hava yeniden kendini gösterecek. Salı günü başlaması beklenen yağışların hafta boyunca sürmesi, sıcaklıkların ise cuma günü 14 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
26.10.2026
04:10
Vali Çelik`in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Vali Çelik'in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Dağcılık sporuna özel ilgiyle bilinen Vali Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 2 bin 878 rakımlı Sülbüs Dağı'na düzenlenen tırmanışa katıldı. Çelik, ardından Pergasur Şelalesi için yapılabilecek turizm çalışmalarını değerlendirdi.
26.10.2026
04:08
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Solhan'da okul pansiyonunun yemekhanesindeki yük asansörünün düşmesiyle ağır yaralanan ve 9 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulkerim Demir'in ailesi, adli soruşturmaya ek suç duyurusunda bulundu. Aile vekili Av. Erhan Ala, araştırılması istenen iddiaları paylaştı.
26.10.2026
04:08
Solhan`da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Solhan'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde inşaat iskelesinden düşen 45 yaşındaki işçi K.T., ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
26.10.2026
04:07
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği`nde yeniden Korkutata dönemi
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'nde yeniden Korkutata dönemi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Mücahid Korkutata başkanlığa seçildi. Yeni dönemde kentte engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
26.10.2026
04:05
Genç`te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç'te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç ilçesinde düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2. Olağanüstü Kongresi'nde, tek listeyle gidilen seçimde Şefika Doğan ve Ali Yaşar eşbaşkanlığa seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede yeni inşa süreci ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın