KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

'KUR'AN HİDAYET REHBERİDİR'

Peygamber Sevdalıları Platformu, Bingöl'ün Ormanardı köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenledi. Etkinlikte Kur'an-ı Kerimin hidayet rehberi olduğu anlatıldı

`KUR`AN HİDAYET REHBERİDİR`
06 NİSAN 2014 PAZAR 23:21
0
2056
0
AA aa

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlidi Şerif'in okunmasıyla devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Sunuculuğunu Ömer Aşkın'ının yaptığı etkinlikte Yazar İbrahim Dağılma ile Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Yazar Mehmet Tamaç birer konuşma yaptı.

“KUR'AN HİDAYET REHBERİ YOLUDUR”

Programda bir konuşma yapan Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Yazar Mehmet Tamaç Kur'an-ı Kerimden örneklerler vererek: “Allah, Kur'an-ı Kerim'de ‘Ben Muhammed (as)'i size hidayet üzerine gönderdim. Bu hidayet hiç şüphesiz Kur'an-ı Kerimdir.' Allah-u Teâlâ Bakara süresinde bize şöyle ferman buyuruyor: ‘Bu kitap kendisinde hiçbir ihtilaf bulunmayan bir hidayet rehberidir.' Tabi hidayet isteyenler için Kur'an hidayet rehberidir ve hidayet yoludur. Hz. Muhammed yürüyen bir Kur'an'dı. Göklerin ve yerlerin sahibi olan Allah yeryüzüne gönderdiği 124 bin peygamberin sonuncusu olarak Hz. Muhammed'i bütün insanlığa göndermiştir. Bizler de insan olarak Hz. Muhammed'in hayatını tanımak onun hayatını kendi hayatımıza aktarmak ve onun yolundan yürümek zorundayız. Aksi takdirde sonumuz hüsran ve ziyan olacaktır. Allah muhafaza eylesin.” ifadelerini kullandı.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÖRNEK ALMALIYIZ”

Peygamber efendimizin İslam davası uğrunda çok çile çektiğini anlatan Tamaç: “Peygamber efendimiz bu davayı bizlere getirirken çektiği sıkıntıları ne dilimiz anlatır. Ne de vaktimiz vardır. Allah Resulü kurtuluş reçetesi olan Kur'an-ı bize getirirken nice zorluklarla karşılaşmış. Biz Müslümanlara düşen onun çektiği sıkıntılara karşı duyarsız kalmamaktır. Bizlerin de bu davayı omuzlarımıza alıp her tarafa götürmemiz gerekir. Bu dava hepimizin davasıdır. Ben Müslümanım dedikten sonra başıboş bırakılmayacağımızı Allah'u Teala bize bildiriyor. Bizler Allah Resulünün her merhalesini kendi hayatımıza aktarmak zorundayız. Peygamber efendimiz ticarette bize ölçü vermiştir. Biz ticarette ona uymak zorundayız. Peygamber efendimiz komşuluk ilişkilerinde bize ölçü vermiştir. Bizler ona uymak zorundayız. Bakın efendimiz bazı insanların ticarette hile yaptıklarını görüyor ve onlara diyor ki ‘Bizi aldatan bizden değildir' Bizler her konuda onu örnek almak zorundayız. Aksi takdirde biz Allah Resulüne değil kendi nefsimize tabi olmuş oluruz. Efendimiz ‘Müslümanların dertleriyle dertlenmeyen ve kederlenmeyen bizden değildir.', ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' diyor. Bütün bunlar bizim için hayata tatbik edecek bir ölçüdür” diye konuştu.

“İŞİMİZ VE DERDİMİZ İSLAMDIR”

Programda Zazaca bir konuşma yapan Yazar İbrahim Dağılma, Peygamber efendimizin hayatından kesitler sundu. “İşimiz ve derdimiz İslam'dır” diyerek konuşmasına başlayan Yazar Dağılma: “İşimiz Hz Muhammed (A.S) aşkıdır. İşimiz onu sevmektir. Kardeşlerimiz işte biz bu dava için size geldik. Biz şunu söylüyoruz: Allahu Teâlâ bize bir elçi gönderdi. O elçide Hz Muhammed'dir. Bu Peygamber öyle büyük bir peygamberdir ki, bütün âlemlere rahmet olarak gönderildi” dedi.

Allahu Teâlâ'nın ‘Size bir peygamber gönderdim. O sizden biridir'' ayetine işaret eden Dağılma: Hz Muhammed sizin için şefkatlidir. Size çok düşkündür. Onun için hayatını ve mücadelesini öğrenip yaşamalıyız. Bize miras olarak bıraktığı sünnetine tabi olmamız gerekir. Onun istediği şekilde bir hayat seçmemiz lazım.” şekline konuştu. Program yapılan duayla sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın