KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Kum değil, toprak dökülüyor!

Yenilenen yollarda kilitli parke taşı üzerine yıkanmış kum yerine mil-toprak serpildiğini vurgulan BİN-DER Başkanı Karasu, su sorununa da değindi ve planlama hatasının yanı sıra şehir suyunun köylere verilmesinin yarattığı sıkıntılara işaret etti.

Kum değil, toprak dökülüyor!
02 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 20:05
0
4278
4
AA aa

Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, üstyapı çalışmaları kapsamında döşenen kilitli parke taşları üzerine serpilen malzemenin mil-toprak olduğunu, bunun da gelecekte farklı sıkıntılara sebep olacağını söyledi.

SOKAKLAR KOKACAK!

Kaldırımların kilitli parke taşı ile yenilenmesinin anlaşılır bir durum olduğunu ancak tüm yolara kilitli parke taşı döşenmesinin şehir geleceğiyle örtüşmediğini ifade eden Karasu: “Döşenen taşların üstüne 2-3 milimlik kum değil, toprağa yakın özellikte mil dökülüyor. Oysa 2-3 milimlik, yıkanmış, dereden alınmamış kumun kullanılması gerekiyor. Şu an kullanılan mil-toprak kışın çamurun, yazın toz ve toprağın oluşmasına neden olacaktır. Dökülen mil-toprak yağmur sularının süzülmesini engelleyecek, nem ve neme bağlı kokunun oluşmasına neden olacak, cadde ve sokakların ileriki dönemlerde kokmasına sebep olacaktır. Oysa standartlara uygun yeterli miktarda kum kullanılsa bu sıkıntılar büyük oranda yaşanmayacaktır. Altyapı yüklenici firmanın insafına bırakılmıştı, meğer aynı gelenek ve anlayış üstyapıda da devam ediyor” dedi.

“SUYUN ÖNEMLİ KISMI ŞEHRE GELMİYOR!”

Açıklamasında, çeşitli sebeplerden ötürü yaşanan su problemine de değinen Karasu, belediye yönetiminin hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

“Henüz Haziran ayına yeni girdik, memleketten Kerbela manzaraları, tanker arkasında dizilmiş bidon sürüleri görülmeye başlandı” diyen Karasu: “Belediye yönetimi hazırlıklı olun, suyu tasarruflu kullanın telkininde bulunuyor. Doğrudur, her türlü israftan kaçınmak, su potansiyelimizi ekonomik kullanmak gerekiyor. Ama Bingöl'ün su sorununu bayanların halı yıkamasına bağlamak yanlıştır, bayanlara haksızlıktır. Gerçek şudur: Bingöl'ün suyu azdır, doğru planlanmamıştır, birçok yere dağıtılmıştır, suyun önemli bir kısmı şehre gelmemektedir. Suyun önemli bir kısmı köylere, Genç İlçesine verilmektedir. Oysa köy içme suyu Özel İdare kaynaklarından sağlanır, şehir şebekesinden köylere su verilmez. Köylüler gidip su satın almış, aldıkları suyu şehrin şebeke hattına aktarmış ve aktardığı bu suyu kullanıyor gibi akla hayale gelmeyen bir gerekçe ileri sürülüyor. Böyle bir anlayış sulama suyunda bile kullanılamayacak kadar ilkel bir anlayıştır. Üstelik bu suyun ne kadarını kullandıkları da sorunlu. Bir diğer sorun da Genç İlçesine verilen sudur, suyun veriliş şeklidir ve verilen suyun miktarıdır. Genç İlçemizin içme suyu ihtiyacını Genç bölgesinden sağlamanın imkanlarını devreye sokmak gerekiyor. Özel idare kaynakları ile su verilmekte olan köylerin su ihtiyacını karşılamak gerekiyor. Yoksa Bingöl su sorunu yaşamaya devam edecektir” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza12 (@Misafir_17439)
04 Haziran 2014 Çarşamba 09:10
sayın Doğan Karasu nedense belediye bakşan adayı olmadığınız için her gelen belediye başkanına taş atıyorsunuz. siz önce kendi okulunuzdaki Eğitim sorunu çözün bence.Dkullar arası bilgi yarışmasında 4. olan bir okulda öğretmen olmanızdan belli ne kadar başarılı biri olduğunuz. bırakın her gün saçma sapan şeyler yapmayı öğrencilerinize biraz kaliteli eğitim sunun
imza12 (@Misafir_17438)
04 Haziran 2014 Çarşamba 08:34
saygıdeger insanım siz sizden haberınız yok yapılan toki vs.. bır cok bına kıllden yapılıyor sız aldıgınız veya suan yasadıgınız evlerın saglam oldugunumu sanıyorsunuz.devletın beledıyenın vs.. kişilerin koruma mekanızmasını bırakın kendınız oturdugunuz evlerın beton numunelerını bızzat alıp 50 tl veya 100 her nekadar alıp laboratuarlarda kırdırın bakın bakalım ne haldesınız.UYAN EY BİNGÖL UYAN
DARAHİNİ (@Misafir_17437)
03 Haziran 2014 Salı 16:58
Bingöl hala 50 yıl öncesi şartlarda yaşıyormuş gibi.Cadde ve sokaklarda hala halı yıkama,balkonlara asma ve yine cadde ve sokaklardan geçenlerin başına damlatma.Bunu kim nasıl izah edebilir.Yakışıyor mu?
GURBUZEN (@Misafir_17435)
03 Haziran 2014 Salı 09:55
Sayın KARASU'nun tespitleri mükemmel.Özellikle kilitli taş üzerine serpiştirilen mil.Bu yollar yapılmadan önce böyle toz kaldırmıyordu.Ancak şimdi durum farklı adeta un gibi mil döküp hem kirliliğe sebep oldular hemde şehri toza boğdular.Allah aşkına bu belediyenin bir kontrol mekanizması yokmu. Bu yapılan yerlerden hiçmi geçmiyorlar yada merak edip bir bakalım deme ihtiyacını hiçmi duymuyorlar.Sırf birileri biraz kazansın diye bu rezilliğe bu pisliğe göz yummak bu şehre ve bu şehrin insanlarına hakarettir ihanettir.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın