KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Koyun ve keçilerin küpelenmesi 12 kasıma kadar devam edecek

Avrupa Birliği tarafından desteklenen &';Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi” 12 Kasım 2010 tarihine kadar devam edecek.

Koyun ve keçilerin küpelenmesi 12 kasıma kadar devam edecek
11 EKİM 2010 PAZARTESİ 01:38
0
2348
0
AA aa

Koyun ve keçilerin kayıt altına alınması, küçükbaş hayvancılık işletmelerini ve hareketlerini bilgisayar ortamında izleyen bir sistemin kurulması ve koyun-keçi vebası (PPR) hastalığının eradikasyonu amacıyla Tarım Bakanlığı tarafından 2010-2012 yılları arasında 3 yıllık süreyle Avrupa Birliği destekli Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi'nin çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında kulak küpesi ve PPR aşılarıda temin edilmektedir.

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Koyun ve keçi türü yayvanların küpelenmesi ve aşılanmasının 12 Kasım 2010 tarihine kadar yapılacağı ifade edilerek, “Küpelenmeyen ve kayıt altına alınmayan koyun ve keçilerin işletme dışına çıkarılması, pazara ve mezbahaya götürülmesi yasaklanmıştır. Küpesiz hayvanların sahipleri teşvik ve desteklemelerden de faydalanamamaktadır. Küçükbaş hayvan sahiplerinin söz konusu kısıtlamalardan etkilenmemeleri için kampanya döneminde hayvanlarına mutlaka numaralı küpe taktırmaları ayrıca, ilkbahar döneminde aşılatmamış iseler PPR  aşısı yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğüne veya İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurabilir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.08.2025
05:30
Vizyon projede ilk kazma vuruldu
Vizyon projede ilk kazma vuruldu
Kentpark Projesi koordinatöründen detaylar hakkında bilgi alan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bu dev yatırım; sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda turizm, istihdam ve şehir estetiği açısından da büyük bir dönüşüm hamlesidir. Bingöl'ümüze hayırlı, uğurlu olsun' dedi.
06.08.2025
05:29
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Bingöl`e geliyor
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Bingöl'e geliyor
Son günlerde kabine üyelerinin uğrak yeri olan Bingöl'e bu kez daha önce programı iptal edilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geliyor. Ersoy'dan Bingöl'de kültür ve turizm alanında çığır açan(!) projelere dair müjdeler bekleniyor.
06.08.2025
05:28
Bingöl Bilim Merkezi için ön protokol imzalandı
Bingöl Bilim Merkezi için ön protokol imzalandı
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Bingöl bilgi, teknoloji ve yenilikte merkez şehirlerden biri olacak' dedi.
06.08.2025
05:27
Çadırda silah, uyuşturucu, ne ararsan var!
Çadırda silah, uyuşturucu, ne ararsan var!
Genç ilçesi kırsalında jandarma ekipleri tarafından bir çadırda yapılan aramada, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
06.08.2025
05:26
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı. Zanlı, cezaevine teslim edildi.
06.08.2025
05:25
Bingöl`de Bin 696 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de Bin 696 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bin 696 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın