KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Köy konutlarında altyapı sıkıntısı

Deprem konutlarının açıkta kalan kanalizasyon suları tehlike saçıyor

Köy konutlarında altyapı sıkıntısı
04 MAYIS 2007 CUMA 11:07
0
1454
0
AA aa
Bingöl'de 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen depremin ardından evleri yıkılan köylüler için yapılan deprem konutları altyapılarının tamamlanmaması tepkilere sebep oldu.
Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşlar için yaptırılan köy konutlarında altyapı çalışmalarının yapılmadığı belirtildi. Depremin ardından 4 yıl geçmesine rağmen altyapı çalışmalarının tamamlanmamasına tepki gösteren hak sahipleri, yetkililerin duyarlı olmasını beklediklerini söyledi. Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde Evini Yapana Yardım (EYY) metodu ile yapılan yaklaşık 800 konutun çevre düzenlemesi, içme suyu, altyapı gibi çalışmalarının yapılmadığını
belirten hak sahiplerinden Addurrahman Kaya, büyük sıkıntı içinde olduklarını ifade etti. Defalarca ilgili makamlara müracaatta bulunduklarını belirten Kaya, sorunun çözülmediğini söyledi. Kaya, "Konutlarımız yapıldıktan sonra yüzlerce aile köylerinden gelip buraya yerleşti. Ancak burada büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Kanalizasyon suları açıkta akıyor, çevre düzenlenmesi yapılmadığı için yollar çamurdan geçilmiyor, içme suyumuz olmadığı için kovalarla su taşıyoruz. Bu sorunlarla ilgili olarak defalarca ilgili birimlere yazılı ve sözlü olarak başvuruda bulunduk. Her seferinde yapılacak diye söz veriliyor, ancak 4 yıldır hiçbir ilerleme yok. Kendi imkanlarımız ile yaptığımız kanalizasyon sularının dışarı akması özellikle yaz aylarında tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Çevreye yayılan kötü kokular çocuklarımızın ve bizim sağlığımızı tehdit eder hale gelmiştir" dedi.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın