KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2026 Cuma

Koruyucu ailelerin masrafı olmayacak

Koruyucu Aile yönetmeliğinin yürürlüğe girdiğini ve uygulamanın Bingöl'de de başlatıldığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Çakan, Koruyucu Aile uygulaması hakkında bilgiler verdi. Koruyucu ailelere devlet tarafından maddi destek sağlanacağını söyleyen Çakan, şu bilgileri paylaştı.

Koruyucu ailelerin masrafı olmayacak
28 ARALIK 2012 CUMA 01:01
0
2060
0
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Koruyucu Aile yönetmeliğinin yürürlüğe girdiğini açıkladı.

"Çocuklarımızın Size İhtiyacı Var" sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Çakan: “Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır” dedi.

KORUYUCU AİLE YANINDA HANGİ ÇOCUKLARA BAKILIR?

“Yasal çerçevede, haklarında korunma kararı alınmış çocuklar, öz ailelerinden izin alınması gerekmeksizin uygun kuruluşlara ya da koruyucu aileler yanına yerleştirilebilmektedir” diyen Çakan, hangi çocukların koruyucu aileye verileceğini şöyle sıraladı:

  • Öz ailesi bulunan,
  • Öz ailesince bir süre için bakılamayan,
  • Çeşitli nedenlerle evlat edindirilme şansını tümüyle yitirmiş olan,
  • Kız ya da erkek,
  • Sağlıklı ya da özürlü,
  • Tek ya da kardeş olup,
  • Koruyucu aile yanına yerleştirilmeye uygun olduğu sosyal çalışmacı tarafından belirlenmiş çocuklardır.”

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR?

Çakan, kimlerin koruyucu aile olabilineceğini ise şöyle açıkladı:

  • TC vatandaşı iseniz Evli ya da bekâr
  • Sürekli Türkiye'de ikamet ediyorsanız
  • İlkokul mezunu iseniz çocuklu ya da çocuksuz
  • 25-65 Yaşları arasındaysanız,
  • Düzenli gelire sahip iseniz,
  • Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz.”

KORUYUCU AİLELERE YAPILACAK ÖDEMELER

Koruyucu ailelere devlet tarafından maddi destek sağlanacağını söyleyen Çakan, “Koruyucu aileyanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık olmak üzere talepte bulunan koruyucu ailelere her çocuk için, en yüksek Devlet memuru aylığının yaş aralıklarına göre belirlenen oranları karşılığı tutarı, hiçbir kesinti yapılmaksızın aylık ve net olarak ödenir” diye konuştu.

YAŞ ORANLARI:

0-3 yaş yüzde 75 (340,05 TL)

4-5 yaş yüzde 75 (510,07 TL)

6-14 yaş yüzde 80 (544,08 TL)

15-18 yaş yüzde 85 (578,08 TL)

19+yaş yüzde 90 (612,09 TL)

‘Biliyoruz ki; sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır çocuklar... Ve inanıyoruz ki; en az toprak erozyonu kadar önemli olan insan erozyonunun önüne geçmek ancak ve ancak toplumsal bir paylaşımla mümkün olabilecektir' diyen Çakan, koruyucu aile için müdürlüklerine eşlerin birlikte başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın