KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Korumaya alınan adaya ziyaretçi azaldı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan ve Kültür Bakanlığınca ‘Tabiat Anıtı' ilan edilen Yüzenada'nın koruma altına alınmasının ardından ziyaretçi sayısında düşüş yaşandı. Kilo metrelerce uzaklardan adayı görmeye giden ziyaretçiler, yasak nedeniyle adaya yanaşamıyor...

Korumaya alınan adaya ziyaretçi azaldı
13 AĞUSTOS 2009 PERŞEMBE 10:08
0
1758
0
AA aa
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası'nda bulunan ve Kültür Bakanlığınca ‘Tabiat Anıtı' ilan edilen ve daha sonra Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce koruma altına alınmasıyla birlikte, adaya giden ziyaretçi sayısında büyük düşüş yaşandı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde Solhan ilçesi Hazarşah köyü Aksakal mezrasında bulunan doğa harikası yüzenada'yı görmeye gelenlerin, yasak nedeniyle adaya yanaşamaması, adaya olan ilgiyi azalttı. Turizme kazandırılması amacıyla Kültür Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Yüzenada'nın koruma altına alınmasıyla birlikte, bölgeye giden ziyaretçilerin tel örgüleri dışında adayı izleyebiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Yüzenada'nın sit alanı ilan edilerek, adanın çevresine reklasyon alanı, seyir terasları, gezinti yolları oluşturup saklı hazinenin zarar görmeden insanların ziyaretine ve turizme açılması amacıyla Bingöl valiliği, Solhan İlçe Kaymakamlığı ve Solhan ilçe Belediye Başkanlığınca bir takım çalışmalar başlatıldı.

İlk olarak adanın çevresi tel örgüleriyle kapatılarak, adanın üzerine çıkılması yasaklandı. Daha sonra ziyaretçiler için gezinti yolları yapıldı. Önümüzdeki günlerde ise, Bingöl valiliği, Solhan Kaymakamlığı ve Solhan Belediye başkanlığınca Yüzenada'nın Turizme kazandırılması amacıyla bir takım tanıtım kampanyaları düzenleneceği öğrenildi.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan ve Türkiye'de büyüklük bakımından bir benzeri olmayan Yüzenada, 38 hektarlık küçük bir krater gölü olan Turnalar Gölü üzerinde toprak parçalarının kopmasıyla oluşan üç adacığın ortalama çapı 10'ar metre.  Adacıklar, kara ve göl tabanı ile bağlantıları bulunmadığı için rüzgârla birlikte hareket ediyor. Üzerlerindeki bitkiler ve bodur ağaçlar da yelken görevi yapıyor.


Bingol Kent HAber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın