KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2026 Çarşamba

Korucular özgür iradesiyle oy kullanacak

Cumhurbaşkanlığı seçiminde korucuların ortak hareket etmeyeceğini bildiren Sözen: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Korucu camiası olarak ortak hareket etmeyeceğimizi ve korucularımızın kendi iradesiyle özgür bir şekilde oyunu kullanması sonucuna varılmıştır” dedi.

Korucular özgür iradesiyle oy kullanacak
31 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 20:46
0
3297
0
AA aa

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin basın açıklaması yaptı. Seçimde korucuların sorunu çözülmediğinden dolayı oy pusulalarına tepki amaçlı ‘korucu' yazmayı kararlaştırdıklarını fakat kararın camiaya fayda sağlamayacağından dolayı vazgeçtiklerini belirten Sözen: “Bu fikrimizin camiamıza fayda sağlamayacağı sorunlarımızın çözümüne katkı sunmayacağı sonucuna varılmış olup Cumhurbaşkanlığı seçiminde Korucu camiası olarak ortak hareket etmeyeceğimizi ve korucularımızın kendi iradesiyle özgür bir şekilde oyunu kullanması sonucuna varılmıştır” dedi.

Korucu sorunlarının çözümünde ilgili bakanlık ve siyasetçilerin yetersiz kaldığını ifade eden Sözen: “Çünkü korucularımızın sorunlarını çözme merciinde olan İçişleri Bakanımız Efkan Ala Erzurumlu, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek Batman Milletvekili , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, Urfa Milletvekili , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekili , Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz Bingöl Milletvekili olmaları münasebetiyle bir irade geliştirip sorunlarımızı Sayın Başbakanımıza iletmediklerinden dolayı kendileri başta olmak üzere bugüne kadar hiçbir zaman geçmişten günümüze kadar gelmiş geçmiş bütün bölge milletvekilleri sorunlarımızı meclise taşımadıkları gibi sorunlarımıza karşı duyarsız davranmışlardır. Yerel seçimler öncesi başta Sayın Kalkınma Bakanımız ve İçişleri Bakanımız kalabalık kitleler önünde bizlere verdikleri sözleri tutmamışlardır. Bu durum korucularımızın bölge Milletvekillerine ve Bakanlarına karşı tavır içinde olma gereğini hissettirmiştir” diye konuştu.

Sözen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Fakat Cumhurbaşkanlığı seçiminde bölge Milletvekillerine tepki olsun diye atacağımız adımların camiamıza yarar getirmeyeceği sorunlarımızı çözemeyeceği gerçeğini çok iyi bilecek akılda ve olgunluktayız. Zamanı gelince sorunlarımıza karşı duyarsız davranmış ve davranmaya devam edecek Bölge Milletvekillerine en sert tepkiyi göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın