KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Korsana artık dur denilsin

Korsan taşımacılıkla ilgili açıklamalarda bulunan firmalar, sorunların çözülemediğini belirterek, yapılan açıklamalar sonrası kendilerine cezaların yazıldığına dikkat çektiler. Firma yetkilileri, il yöneticilerinin korsan taşımacılığa karşı mücadele etmeleri için çağrıda bulundular.

Korsana artık dur denilsin
20 AĞUSTOS 2013 SALI 08:13
0
2533
0
AA aa

Diyarbakır ve Elazığ arasında çalışan firmalar Bingöl'de yaşanan korsan taşımacılığa tepki gösterdiler.

Star Bingöl Turizm, Özlem Bingöl Seyahat, Bingöl Birlik Tur ve Öz Bingöl Turizm firmalarının yetkilileri yaşadıkları sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundular.

Bingöl'de korsan taşımacılığın had safhaya ulaştığını belirten firma yetkilileri: “Bingöl'de korsan taşımacılık aldı başını gidiyor. Kimse korsan taşımacılığa dur demiyor. Çalmadık kapı bırakmadık. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne gidiyoruz, ‘trafik görevini yapsın diyorlar, emniyet ve jandarma görevini tam yaparsa bu sorun çözülür'. Dünyanın hiçbir yerinde trafik ışıkları altında yolcu indir bindir yapılmıyor. Buna benzer bir örnek göstersinler bizde kabul edelim. Oysaki Bingöl'ün en işlek caddesinde bu iş yapılıyor. Vali, belediye başkanı ve emniyet müdürü bu olayı hiç mi görmüyor. Sözde grup taşımacılığı yapılıyor, oysaki tüm Bingöl biliyor bunlar yolcu taşıyorlar. Bunu emniyetin bilmemesi imkânsız. Emniyet bunu bildiği halde herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne bir baskı mı var? Eğer bir baskı varsa söylesinler bizde bilelim. Basına demeç verdiğimiz için, yarın bizlerin araçlarının durdurularak ceza yazılacağını çok iyi biliyoruz. Bundan önceki demeçlerimizde firmalarımıza cezalar yazıldı. Bu demecimiz sonrası ne kadar ceza geleceğini ise bekleyip göreceğiz. İki yıldır sorunumuza çare arıyoruz. Verdiğimiz dilekçenin sayısı belli değil. Ve bu kadar dilekçeye rağmen her hangi bir çözüm bulunamadı. Bizlerin servis ile yolcuları otogara götürmemiz İl Trafik Komisyonu kararı ile yapılırken, bizler trafik polislerince sıkıştırılıyoruz, ancak Öz Bingöllüler Firması ışıkların altından yolcu taşırken herhangi bir müdahale yapılmıyor. Burada haklı olan bizleriz ve hakkımızı sonun kadar arayacağız. Korsan taşımacılık yapanlar sözde grup taşımacılığı yapıyorlar, ancak ekmek fişi veriliyor. Verdikleri ekmek fişini topluyorlar, bir kişi gurup sorumlusu olarak, adına fatura düzenleniyor. Araçtaki hiç kimse kimseyi tanımıyor. Emniyet bunu çok iyi biliyor” dediler.

“MOBESE'NİN ALTINDAN YOLCU ALIYORLAR”

‘VIP Bingöl Turizm, Hükümet Konağı'nın arka kısmında Öz Bingöllüler VIP Firması gibi korsan çalışıyorlar' diyen firma yetkilileri: “Plakalarını 23 yaparak, denetimlerden kaçıyorlar. Ve hiç birinin İl Trafik Komisyonu kararı yok. Bizlerin Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne verdiği dilekçeler sonrasında Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nden gelen ekiplerin Bingöl'e geldiğini haber alan firmalar taşımaya ara veriyorlar. Bizlerde şunu istiyoruz. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ekipleri gittikten sonra denetimleri emniyet ve jandarmanın yapmasını istiyoruz. Sabahları mahalle mahalle dolaşarak, yolcu topluyorlar. Bunun denetiminin yapılması çok zor değil. Emniyetten biri arayarak kendisini kapısından aldırtabilir. Emniyetin içinden üniversitenin içinden yolcu alıyorlar. Emniyetin bunu bilmemesi imkânsız. Bizler MOBESE'lerin kontrol edilmesini istiyoruz ve Öz Bingöllüler VIP Firması ilin en işlek caddesi üzerinden MOBESE'nin altından yolcu alıyorlar. Allah aşkına yetkililerimiz bunu görmüyorlar mı? İddialarımızın doğru çıkmaması halinde tüm sorumluluğu alıyoruz” ifadelerini kullandılar.

“3 GÜN SÜRE VERİLDİ 3 AYDIR ÇALIŞIYOR”

Firmaların başka adresler göstererek çalıştığına dikkat çeken firma yetkilileri: “Öz Bingöllüler Firması için verdiğimiz dilekçeye emniyetin verdiği cevapta firmanın Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi 8/B Sokak No: 4/B'ye taşındığı belirtilmiş. Böyle bir şey söz konusu değil. Resmiyette böyle bir şey yok. Bu verilen adreste bu çalışmalar yapılıyorsa, neden Dörtyol'dan bu araçlar kalkıyor. Buna kimse inanmaz. Tüm Bingöl bu firmanın korsan olarak yaptığı yolcu taşımacılığını Dörtyol'da ışıkların altından yaptığını biliyor. Öz Bingöllüler Firması iki ay kapatıldı, 3 gün belediye tarafından müsaade verildi. 3 günün sonunda kaldırılması gerekirken, 3 aydır çalışıyor. Kimse denetlemiyor. Otogar da ki şubelerini kapatmıyorlar oradaki yolcuları da alarak Dörtyol'da, bulunan şubelerine getiriyorlar ve oradan kalkış yapıyorlar. Korsana artık dur denilsin” diyerek tepki gösterdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın