KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Korona günlerinde TV satışları arttı

Evde haber alma ve eğlence ihtiyacının artması ile EBA TV eğitimleri, televizyonlara ilgiyi artırdı. İzleme oranları zirvede. Büyük ekranlı, akıllı ve yüksek çözünürlüklü TV'lere talep var.

Korona günlerinde TV satışları arttı
23 NİSAN 2020 PERŞEMBE 09:01
0
1999
0
AA aa

Koronavirüs salgını ile evde kalma sürelerinin artması ve öğrencilerin EBA TV üzerinden eğitim alabilmesi akıllı televizyonlara ilgiyi artırdı. Beyaz eşya ve televizyon bayileri de bu dönemde açık olan işletmeler arasında.

Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi, evlerde kritik öneme sahip beyaz eşya, küçük ev aletleri, televizyon ve elektronik ürünlerin her zamankinden daha çok kullanılmaya başladığını söyledi. Evde kalma süresinin uzamasıyla televizyon izlenme oranlarının doğal olarak arttığını belirten Tüfekçi, "Bizden akıllı TV alan tüketicilerimiz üzerinde yaptığımız bir araştırmada TV izleme sürelerinde yüzde 12'lik artış gözlemlendi. TV'nin açık olma süresi de yüzde 9 arttı. Hem EBA eğitimleri hem de dizi ve film izleme oranlarındaki artış tüketicileri ikinci veya üçüncü TV alımına yönlendirdi. Smart TV satışlarında artış var" dedi.

Tüfekçi, satın alma eğiliminde Smart TV'lerin öne çıktığını aktararak, "İnternet bağlantısı ile Netflix, YouTube, Beinconnect, Pepee, Blu TV, Puhu TV, uzaktan eğitim sunan TRT uygulaması gibi birçok online platformu içinde barındıran akıllı televizyonlarımız tercih ediliyor" diye konuştu.

Daha iyi durumda

Virüsün piyasaya etkilerinin nisan sonuna doğru daha iyi ölçümlenebileceğini dile getiren Tüfekçi, "Kendi mağazalarımızda mart-nisan dönemine baktığımızda, geçen yılın aynı dönemine göre perakende satışlarda evde kullanımı artan ürünler ön plana çıkıyor. Dondurucu ve kurutma ürünlerinde satışlar daha ileride" bilgisini verdi.

TP Vision Türkiye Ülke Müdürü Ünal Masalcı, nisanı geçen yılla karşılaştırdıklarında TV pazarında adet bazında yüzde 20, cirosal olarak ise yüzde 35 düşüş yaşandığını belirterek, ancak diğer sektörlerle kıyaslandığında TV pazarının kısmen daha iyi durumda olduğunu kaydetti.

Büyük ekran isteniyor

Satışların bayi kanalında mevcut koşullara göre oldukça iyi gittiğini dile getiren TP Vision Türkiye Ülke Müdürü Ünal Masalcı, "Online satış ise beklentimizin üzerinde performans gösteriyor. Bu süreçte insanlar doğal olarak haber almak, eğlenmek, eğitim ve iletişim amacıyla televizyonlara normalden de fazla ilgi gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

Masalcı, bu süreçte 50 inç ve üstü UHD, Android ve Ambilight özellikli ürünlerin satışlarının beklentilerinin üzerinde olduğunu dile getirerek, büyük inç ekranlara ciddi talep gösterildiğini, günümüzde ağırlıklı olarak 4K UHD görüntü kalitesine sahip TV'lerin satıldığını aktardı.

İlk üç ayda beyaz eşya iç pazarda yüzde 11 büyüdü

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nin (TÜRKBESD) Ocak-Mart 2020 verilerine göre, yılın ilk 3 ayında beyaz eşyada 6 ana ürün grubunda iç pazar, 2019 yılına göre yüzde 11 oranında büyüdü. İhracat yüzde 3 artarken, üretim seviyesi de korundu.

Nisan ayı itibariyle pandeminin etkisinin daha net hissedileceğini belirten TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, "Öncelik toplum sağlığı. Bu konuda sektöre önemli bir sorumluluk düşüyor. Ürün ve hizmetlerimiz, taze gıdanın korunması, yemeklerin hazırlanması ve evde hijyenin sağlanması gibi çok temel ihtiyaçların karşılanmasında kritik bir role sahip. Beyaz eşya sektörü için devletimizin sağlayacağı bazı vergi ve uygulama düzenlemeleri, istihdamın korunması açısından önemli" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın