KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Korkutata, işadamlarına mısır'da yatırım yapmaları için çağrıda bulundu

Diyarbakır Genç İş Adamları Derneği'nin (DİGİAD) düzenlediği Mısır Gezisi hakkında bilgi veren Diyarbakır Genç İş Adamları Derneği (DİGİAD) Başkanı hemşerimiz Alaaddin Korkutata, Mısır'ın işadamları için cazip bir ülke olduğuna dikkat çekerek, işadamlarına Mısır'da yatırım yapmaları için çağrı da bulundu.

Korkutata, işadamlarına mısır`da yatırım yapmaları için çağrıda bulundu
01 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ 08:40
0
2187
0
AA aa
Diyarbakırlı bürokrat ve iş adamlarından oluşan 60 kişilik DİGİAD üyesi, 6 günlük Mısır gezisini tamamlayarak Türkiye'ye geri dündü.
Diyarbakır Genç İş Adamları Derneği (DİGİAD) olarak Mısır'a yapılan 6 günlük gezi hakkında gazetecilere bilgi veren DİGİAD Başkanı hemşerimiz Korkutata, “Her yönden çok verimli ve mükemmel bir gezi oldu. Gezi katılımcıları olarak hepimiz bu zamana kadar Mısır gibi önemli bir medeniyet merkezini gezip görmekte geç kaldığımızı anladık. Altı Günlük gezimiz boyunca Mısır Piramitleri ve Mumya Müzesini, Hz. Musa"ya Peygamberliğin verildiği ve Kuran"da bahsi geçen Tuva Vadisi ve Tur-i Sina Dağını, İskenderiye Kütüphanesi, El-Ezher Üniversitesini, Selahattin Eyyubi'nin muhteşem Kalesini, Sahabe Kabirlerini, İmamı Şafii"nin Türbesi, Süveyş Kanalı ve Nil Nehri gibi birçok güzellikleri yerinde görüp incelemek ve bilgi sahibi olma fırsatı bulduk” dedi.
Mısır (TÜMYAD) Türkiye Mısır İş Adamları Derneği Başkanı Zeki Ekinci'den Mısır"ın ticari ve ekonomik yapısıyla alakalı doyurucu bilgiler aldıklarını belirten Korkutata, “Temsilci arkadaştan aldığımız bilgiye göre, Türkiye'den 205 firmanın Mısır'da yatırım yapıyor. Mısır'da işçi ücretleri aylık 150 dolar, sigorta primleri 40 dolar üzerinden hesaplanıyor. Arsalara kira yada satış yoluyla verilebiliyor. İnşaat malzemeleri ise, Türkiye'ye çok rahat ihraç edilebiliyor. Mısır'da hiç Türk lokantasının yok, orada Türk lokantasının açılması halinde çok güzel iş yapabilecek. Bu nedenle ben Mısır'ı çok cazip bir ülke olarak görüyorum. İşadamlarımız bu ülkede rahatlıkla yatırım yapabilirler” diye konuştu.

Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın