KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Konutlar 15 ekim'de teslim ediliyor

İnönü Mahallesi’nde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının 15 Ekim’de hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Başkan Barakazi, tapu masraflarının TOKİ tarafından karşılanacağını söyledi. Kültür Mahallesi’nde yapılması planlanan ikinci etap için yerli inşaat firmalarıyla görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Barakazi, şartların oluşması halinde TOKİ koşullarının geçerli olacağını kaydetti.

Konutlar 15 ekim`de teslim ediliyor
29 EYLÜL 2015 SALI 00:48
0
3386
0
AA aa

 Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

18 aylık görev sürecini değerlendiren Başkan Barakazi, yürütülen hizmetler hakkında basına brifing verdi.

Mali durum hakkında bilgi veren Başkan Barakazi, 1 Nisan 2014 tarihinde 162 milyon 519 Bin TL olan borcun, dün itibariyle 158 milyon 443 Bin TL olduğunu söyledi.

ARAÇ FİLOSU

Belediyenin araç filosu hakkında bilgi veren Barakazi, itfaiye eksikliğinin giderilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Özellikle yüksek binalar için büyük bir itfaiye aracına ihtiyaç duyulduğunu belirten Barakazi, “Bunun için girişimlerimiz sürüyor. Öte yandan Belediyemize 3 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 2 adet ford Transit Connect, 1 adet Fiat Fiorino, 1 adet Renault Kango, 1 adet Dodge pikap, 1 adet vidanjör, 1 adet yol süpürme aracı olmak üzere toplam 10 adet araç Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek üzere araç filomuza katılımı sağlanmıştır” dedi.

ÜCRETSİZ KURS MÜJDESİ

Yeni Mahalle'de bulunan Semt Konağında çeşitli dallarda kurslar düzenleneceğini kaydeden Başkan Barakazi, dershane ücretini karşılamayan öğrencilere yönelik temel dersler üzerine kurs açılacağını müjdeledi.

ENGELLİLER İÇİN İZ YOLU

Engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalara değinen Başkan Barakazi, üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırım üzerlerine engelliler için iz yolunun yapılacağını söyledi. Dezavantajlı gruplara yönelik yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Barakazi, gazetecilerin ilettiği eksiklikleri de not etti.

İÇMESUYU

Barakazi, daha önce açılan 8 sondajdan su numunesi alınarak test edilmek üzere Elazığ'a gönderildiğini ve sonuçların temiz çıktığını söyledi. Sondaj kuyularının içmesuyu şebekesine bağlanmayacağını kaydeden Barakazi, “8 sondaj kuyumuzdan 4'ü hazır. İhtiyaç duyulduğu halde, şehrin şebekelerine bağlayabiliriz” dedi.

İçmesuyu depolarının izolasyonu ve bakımının yapıldığını da kaydeden Barakazi, heyelana maruz kalan 12 kilometrelik güzergâhın değiştirildiğini söyledi.

KONUTLAR 15 EKİM'DE TESLİM EDİLİYOR

2013 yılında Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yapılan Bin 333 konutun 15 Ekim'de hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Başkan Barakazi, tapu masraflarının TOKİ tarafından karşılanacağını söyledi.

Kültür Mahallesi'nde yapılması planlanan ikinci etap için yerli inşaat firmalarıyla görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayan Barakazi, şartların oluşması halinde TOKİ koşullarının geçerli olacağını kaydetti.

Barakazi, “Yerli müteahhitlerle birkaç toplantı gerçekleştirdik. Böyle bir iş için yaklaşık 60 milyon TL'lik bir kaynağa ihtiyaç duyduklarını söylediler. Kendi aralarında görüştükten sonra tekrar bir toplantı yapacağız, eğer yerli firmalarımız yapabilirse işi onlara vereceğiz. Böyle olması durumunda TOKİ'nin şartları ile aynı olacak. Yerli müteahhitlerimiz yapamadığı halde tekrar TOKİ ile görüşeceğiz. Hangi taraf yaparsa yapsın,  evlerin net oturum alanlarının en az 125 metrekare olmasını talep edeceğiz” dedi.

ASKERİ ALAN

Askeri alan hakkında bilgi veren Barakazi, “Askeri alan için devir işlemleri hızlandı.  35 bin metrekarelik askeri alanın devri için çalışmalarımız devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu bina ve tesislerin yapılması karşılığında devrin uygun olacağı kararını verdi” diye konuştu.

DEVİR İŞLEMLERİ

Barakazi, 1. Nolu Sağlık Ocağı, MEB Lojmanları, Saray Mahallesi Selim Atala Camii yanında bulunan eski Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nün yeri, Karşıyaka Mahallesi'ndeki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. deposunun belediye hizmet alanı olarak tahsis edildiğini söyledi.

Belediyenin hizmet binası hakkında da bilgi veren Barakazi, “1. Nolu Sağlık Ocağı'nın bulunduğu yer ile Askeri Alanın içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü civarında Belediye Hizmet Binası'nı yapmayı düşünüyoruz. Bu iki yerden nereye yapacağımıza dair net bir düşünce yok. Çarşıdaki canlılığın yok olmaması için hizmet binasının çarşı merkezinde yapılması taraftayım. Çarşının canlı kalması için belediye ve valiliğin çarşıda olması lazım” dedi.

Projeler, peyzaj çalışmaları ve sosyal belediyecilik hakkında etraflıca bilgi veren Başkan Barakazi, gazetecilerin sorularını yanıtlayıp, görüşlerini not etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın