KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Konut müjdesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)Başkanlığınca yapılacak konutların müjdesini veren Belediye Başkanı Serdar Atalay: “Toplam 135 bin metrekare üzerine konutlar inşa edilecek ve 600 adet hak sahibi olan vatandaşlara da 3+1 şeklinde daire verilecek” dedi.

Konut müjdesi
22 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ 08:18
0
1760
0
AA aa
Belediye Başkanı Serdar Atalay, kentsel dönüşüm projesi kapsamında İnönü ve Kültür Mahallesindeki deprem konutlarının yıkılıp yerine konut yapılması için TOKİ ile anlaşma sağlandığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ( TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü belirten Başkan Atalay: “Erdoğan Bayraktar ile görüşmemiz olumlu sonuçlandı. Görüşme neticesinde ilimize yapılması planlanan konutlar için protokol yapıldı” dedi.
Konutların yapımına 2010 Nisan ayında başlanacağını ifade eden Atalay: “Bir aksilik olmadığı takdirde 2010 Nisan ayında konutların yapımına başlanacak. Toplam 135 bin metre kare üzerine konutlar inşa edilecek. Burada 600 adet hak sahibi olan vatandaşlara 3+1 şeklinde daire verilecek. Geriye kalan konutlarda TOKİ tarafından almak isteyen vatandaşlara satılacak. Konutlar tamamıyla şehrin imarına göre inşa edilecek. Şuan itibariyle 5 katlı olarak inşa edilmesi düşünülüyor. Siteler içinde market, yeşil alan, parklar, oto parkı, cami ve sosyal yapılar olacak. Bu sayede hem hak sahipleri yeni evlere kavuşacak hem de konut almak isteyen vatandaşlarımızın bütçesine göre konutlar inşa edilerek ihtiyaçları giderilecek. Belediye hizmet binası da bu proje içindedir. Bu bölgede miadını doldurmuş binalar var yıkılması gerekiyor. En önemlisi ilimiz hem hak ettiği bir görüntüye sahip olacak” şeklinde konuştu.


Bingöl Kent Haber / Bingöl Medya
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın