KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Kkydp 6. etap başladı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı (KKYDP) 6. etap ekonomik yatırımlar hibe başvuruları başladı.

Kkydp 6. etap başladı
29 MART 2011 SALI 08:59
0
2176
0
AA aa

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TEDGEM) tarafından uygulanmakta olan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 6. Etap başvuruları ile ilgili tebliğ, 11 Mart Cuma günü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında başvuru sahibi işletmelerin tarımsal ekonomik yatırımlarına 300 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlanacak. Hibe programı 81 ilde geçerli olacak.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bozan, “Üst Birliğimiz TOBB'dan alınan bir yazıda, “Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi hibe programı, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 6.Etap başvuruları ile ilgili tebliğ Resmi Gazete'nin 11 Mart 2011 ve 27871 Sayılı nüshasından neşredilmiştir” denilmekte. Bu kapsamda, şirketlerin tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımına, mevcut tesislerin kapasite artırımı, teknoloji yenilenmesi ve tamamlanmasına yönelik projelere destek verecektir. Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, alternatif enerji kaynaklarından, Jeotermal, biogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerine hibe destekleri sağlanacaktır. Ayrıca yeni etap başvurularında koyun, keçi ve manda konularındaki sabit yatırım projeleri destek kapsamına alınmıştır. Hibe programından gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilmektedir. Başvuru sahiplerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olması gerekmektedir” dedi.

Hibe programı kapsamındaki şirket başvurularında 300 bin TL, gerçek kişi başvurularında ise75 bin TL hibe verildiğini aktaran BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bozan, “Hibe başvuruları 81 ilde geçerli olmakla beraber başvuruların 09 Mayıs 2011 tarihine kadar Tarım İl Müdürlüklerine yapılması gerekmektedir. İlgilenen tüm üyelerimize duyurulur” diye konuştu.

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın