KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Kızılboğa'dan dershane eleştirisi

Hükümetin dershanelerle ilgili kararına yönelik sert açıklamalarda bulunan MHP Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, PKK ile yapılan pazarlığın ve verilen sözlerin parçası olarak dershanelerin kapatılmasının gündeme geldiğini iddia etti.

Kızılboğa`dan dershane eleştirisi
16 KASIM 2013 CUMARTESİ 02:19
0
2538
6
AA aa

"Yaptıkları pazarlığa eğitimi kurban ediyorlar" diyen Hasan Kızılboğa "Bu kadar dershanelerin üzerine düştüklerine göre ne yazık ki başka bir sonuç çıkaramıyorum" dedi.

Büyükşehirlerde bile öğretmensiz okulların bulunduğunu belirten Kızılboğa: "Tam teşekküllü lüks okullarla aynı şartlara sahip olamayan okullar var. Dershaneler bu açığı kapatıyordu, yetenekli çocuklara imkân sağlıyor, eksiklerini kapatıyorlardı. Bu açıdan dershanelerin eğitime katkısı çok önemli" ifadesini kullandı.

Eğitim sisteminin yapboz tahtası olmaması gerektiğine dikkat çeken Hasan Kızılboğa, "Dershaneleri kapatmadan önce dershaneleri ihtiyaç haline neler getiriyor, aileler çocuklarını neden dershanelere gönderme ihtiyacı hissediyor" önce bu soruların cevaplarını vermek gerekiyor dedi.

“Her arz kendi talebini yaratıyor diyen” MHP Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa: "Dershaneler ihtiyaçlarını karşıladığı için gidiyorlar. Siz bu ihtiyacı ortadan kaldırmadan neye göre dershaneleri ortadan kaldırıyorsuz? Dershaneleri kaldırıyorum demekle dershaneler kaldırılmaz. Öncelikle dershanelere giden yolu kapatmak gerekir. Dershaneleri, onlardan daha iyi bir eğitimi devlet okullarında hayata geçirerek dershaneleri ancak kaldırabilirsiniz.

Hükümetin dershaneleri kaldırmadaki amacının siyasi olduğuna vurgu yapan Kızılboğa, "Hükümet bir yerlerle hesaplaşıyor" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sevda sev (@Misafir_16886)
17 Kasım 2013 Pazar 22:51
Yıllarca bu cemaatçiler bingöllü öğrencileri icraya vermediler mi? Yurtlarda dersane de bumu hizmet? şimdi gelmiş dersane sadece eğitim yeri degil diyorlar. Bırakın bu ayakları dersaneler kapanınca rant kapısı ortadan kalkacak değil mi? Yemezler. dersaneler kapanacak butun ogrencıler esit statude olacak okadar.
bingöl (@Misafir_16881)
16 Kasım 2013 Cumartesi 19:11
dilinize sağlık başkanım derseneleri kaldırıp özel okul fiyatlarını 5 katına çıkaracaklar memur işçi geliri olmayan halk okuma şansı kalmayacak parası olan eğitim tıpkı sağlıktaki gibi paran varsa tedavi yoksa öl zihniyeti alah sizin gibileri başımızdan eksik etmesin
kadir kaan (@Misafir_16879)
16 Kasım 2013 Cumartesi 14:29
Birinin size muhalefeti ögretmesi lazım gidin Ali Bayram başkandan ders alın biraz. Amacınız muhalefetse yapmanız gereken eksikleri görmek zaten neden sus pussunuz? Birtane adam gibi muhalef çıkışınız yok. Ben size ders vereim bari.. bingöl çevre yolları neden her yıl yıkılıp tekrar yapılıyor? belediye alt yapı için saglam bir malzeme kullan dı mı? bunları sorun bingölde ki muhalefet partileri tam bir ölüdür ölü.... size oy vereceğime yakarım daha iyi
Nizamettin HOMAN (@Misafir_16875)
16 Kasım 2013 Cumartesi 12:48
Ülkemizde bu kadar çok sorun var iken % 01' leri bile ilgilendirmeyen bir sorunu 'Öğrenci Evleri' sorununu dile getirip bu kadar manşetlere taşımanın mutlaka bir amacı vardır. Bir insanın özünde öyle bir şey var ise zaten 'Zina suç olmaktan çıkarılmış' Öğrenci evinde yapmaz ise merdiven altında yine yapacaktır. Burada sağ gösterilip sol vurulmakta veya ciddi bir olayın üstü örtbas edilmektedir.
Marazdar zaza (@Misafir_16874)
16 Kasım 2013 Cumartesi 12:26
Bunu sayın başbakan yapıyorsa emin olun ki daha güzel bir düşüncesi vardır.. Bu ara Bingöl'ün en karizmatik il başkanısınız...başarılarınızın devamını diliyorum..
Marazdar zaza (@Misafir_16873)
16 Kasım 2013 Cumartesi 12:24
Dershanecilikte sonuçta bir rant olmuş.. Oradan kul hakkı yiyilerek sorular verilerek kendinden olanları işe yerleştirip daha sonra hükümete kafa tutma, gözdağı vermenin önüne geçilmeye çalışılıyor... Sayın başbakanımız bu dayatmaları artık gördü ve daha fazla dayanamayacağını anladı...buna dur diyor...
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın