KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Kızılboğa: yök sağlık çalışanını mağdur ediyor

YÖK'ün Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans programını sağlıkla ilgili bir üst öğrenim kabul etmemesi ile ilgili basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, YÖK'ün sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini söyledi...

Kızılboğa: yök sağlık çalışanını mağdur ediyor
23 KASIM 2009 PAZARTESİ 06:42
0
1651
0
AA aa
Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, YÖK'ün Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans programını sağlıkla ilgili bir üst öğrenim kabul etmemesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yaptığı yazılı basın açıklamasında “YÖK Genel Kurulu tarafından sağlık çalışanları için 2006 yılında üst öğrenim olarak kabul edilen Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı hakkında yine aynı kurul tarafından 04.11.2009 tarihinde sağlık çalışanları için üst öğrenim olmadığına dair bir karar çıkmıştır” diyen Kızılboğa, “YÖK bu karaları hangi kriterlere göre alıyor bunu anlayamamaktayız. Fakat “ben sizin babanızım ben ne dersem o olur” gibi çağdışı ve bilim adamlarına yakışmayan bir tavır içerisinde hareket eden bu kurulun aldığı bu karar binlerce sağlık çalışanını mağdur etmiş ve etmeye devam edecektir. Şimdi sizin aracılığınız ile soruyoruz:

1- YÖK Sağlıkla alakalı üst öğrenim değildir dediği bu okul için sağlık çalışanlarına neden sınavsız geçiş hakkı vermiştir? 2- 2006 yılında aldığı karar doğrultusunda bu okullara kayıt yaptıran ve mezun olan meslektaşlarımızın emeği ve harcadığı masraflar yok sayılmıştır. Bu haktan bu güne kadar faydalanan meslektaşlarımızın kazanılmış hakları ne olacaktır? 3- Bu okulların üst öğrenim sayılması kararına istinaden bu okula kayıt yaptıran ve halen okumakta olan sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin önüne nasıl geçilecektir? 4- 657 Sayılı DMK nun 4 B maddesine göre çalıştırılan sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığının kararları doğrultusunda bu haktan yararlandırılmamış ancak açılan davalar neticesinde mahkeme kararı ile bu hakkı almışlardır. Mahkeme kararı ile alınan haklar nasıl geri alınacaktır? 5- YÖK bu kararı alırken 10 binlerce sağlık çalışanını mağdur edeceğini hesaplamış mıdır” dedi.

“YÖK'ün bu kararı hukuka aykırıdır. Yargıtay bir kararında kazanılmış hakkı“yasalara uygun olarak gerçekleşen hak” olarak tanımlamaktadır” diyen Kızılboğa, “Anayasa Mahkemesi de yakın tarihli bir kararında kazanılmış hakkı; “kişinin bulunduğu statüden doğan, tahakkuk etmiş ve kendisi yönünden kesinleşmiş ve kişisel alacak niteliğine dönüşmüş hak” olarak tanımlamıştır. Kazanılmış hak kaybı anlamına gelen bu karar ile ilgili olarak Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak Danıştay'da davamızı açtık. Yargının sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin önüne geçeceğini ümit ediyoruz.

Sağlık çalışanları kazanılmış haklarının gasp edilmesine gerekli tepkiyi göstermelidirler. Sendika olarak bu konuda faks eylemi başlattık. Türk Sağlık-Sen olarak yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için hazırladığımız dilekçeyi sağlık çalışanları internet sitemizden ve temsilcilerimizden alıp imzalayarak YÖK'e fakslamaları, YÖK'e mail atarak durumu protesto etmelerini istiyoruz. Bu faks eylemimize destek vermelerini bekliyoruz. Çünkü 2006 yılında yine YÖK'ün almış olduğu karar Türk Sağlık-Sen'in öncülüğünde sağlık çalışanlarının sahiplenmeleri ve tepki göstermeleri üzerine düzeltilmişti. YÖK almış olduğu tekrar gözden geçirmeli ve yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçmelidir” şeklinde konuştu.

 

Mehmet Ali YILDIRIM

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın