KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Kızılboğa: soykırım devam ediyor

Soykırıma uğrayan Müslüman Doğu Türkistan ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Salih Kızılboğa, vicdanı olmayan ve katliamlarla varlığını sürdüren devletler arasında en ön sıralarda yer tutan Kızıl Çin’in, Doğu Türkistan’da soykırıma devam ettiğini vurguladı.

Kızılboğa: soykırım devam ediyor
30 HAZİRAN 2015 SALI 23:59
0
2426
0
AA aa

“Ramazan ayında daha da azgınlaşan bu köpek yiyiciler Doğu Türkistan'da oruç tutanlara zulüm uyguluyor, işkence ediyor ve katlediyor” diyen Kızılboğa, “Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı adeta bir yıkım gerçekleştirilmekte, ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri şerefsizce silinmeye, yok edilmeye çalışılmaktadır. Her gün onlarca Türk'ün sadece ve sadece Müslüman ve Türk oldukları için katledilmesine ise ne yazık ki dünya seyirci kalıyor” ifadelerini kullandı.

Kızılboğa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İslam dünyası ise hala ve ısrarla aymazlığını sürdürmeye devam ediyor. Her bir ferdi sessizce sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Ülkemizde ise akan kan Türk Milletinden olunca domates suyu muamelesi çekiliyor. Bir taraf LGBT'lileri, Çin'de kesilen köpekleri dert edindikleri kadar kardeşlerimizi dert edinmiyor. Bir tarafta Mısır'ın derdiyle dertlenip, Rabia'ya kederlendiği kadar hem soydaşı hem dindaşı olan öz ve öz kardeşini sahiplenmiyor. Hem devlet hem millet olarak Çin'e karşı ne bir tavır alıyoruz, ne de üst perdeden itirazlar yükseltiyoruz. Bir insanlık suçuna ancak böyle görmezden gelinebilir. Bu yüzden Hem Türkiye, hem de İslam dünyası bu halde iken dünyaya uyuma demek açıkçası anlamsız kalıyor. Uyanması gereken İslam Dünyası, Türk Milletidir. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak Çin'in vahşetini kınıyor ve Doğu Türkistan'da hunharca katledilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekânlarının cennet olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlenen cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
04:12
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl`de sağanak yeniden başlıyor
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl'de sağanak yeniden başlıyor
Bir haftadır güneşli havanın etkili olduğu Bingöl'de yağışlı hava yeniden kendini gösterecek. Salı günü başlaması beklenen yağışların hafta boyunca sürmesi, sıcaklıkların ise cuma günü 14 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
26.10.2026
04:10
Vali Çelik`in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Vali Çelik'in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Dağcılık sporuna özel ilgiyle bilinen Vali Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 2 bin 878 rakımlı Sülbüs Dağı'na düzenlenen tırmanışa katıldı. Çelik, ardından Pergasur Şelalesi için yapılabilecek turizm çalışmalarını değerlendirdi.
26.10.2026
04:08
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Solhan'da okul pansiyonunun yemekhanesindeki yük asansörünün düşmesiyle ağır yaralanan ve 9 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulkerim Demir'in ailesi, adli soruşturmaya ek suç duyurusunda bulundu. Aile vekili Av. Erhan Ala, araştırılması istenen iddiaları paylaştı.
26.10.2026
04:08
Solhan`da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Solhan'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde inşaat iskelesinden düşen 45 yaşındaki işçi K.T., ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
26.10.2026
04:07
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği`nde yeniden Korkutata dönemi
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'nde yeniden Korkutata dönemi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Mücahid Korkutata başkanlığa seçildi. Yeni dönemde kentte engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
26.10.2026
04:05
Genç`te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç'te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç ilçesinde düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2. Olağanüstü Kongresi'nde, tek listeyle gidilen seçimde Şefika Doğan ve Ali Yaşar eşbaşkanlığa seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede yeni inşa süreci ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın