KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Kızılay'dan kan bağışı kampanyası

Kızılay Şube Başkanlığı tarafından organize edilen kan bağışı kampanyası kapsamında Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi'nden, kan bağışı toplamak için gelen ekip Genç Caddesi Ziraat Bankası önünde çadır kurdu.

Kızılay`dan kan bağışı kampanyası
28 NİSAN 2010 ÇARŞAMBA 08:45
0
1773
0
AA aa
Kızılay'ın başlattığı 'Bölgesel Kan Merkezleri' projesi kapsamında Türkiye'deki kan merkezi sayısı 15'e düşünce Kızılay Kan Merkezleri belirli zaman periyotlarında kan merkezi olmayan şehirlerde kan bağışı çadırları kuracak. Türkiye genelinde 15 tane olan kan merkezinden biri olan Güneydoğu Kan Merkezine bağlı 7 il var. Batman, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Elazığ ve Şırnak'ın bağlı olduğu Güneydoğu Kan Merkezi yetkilileri, bu 7 ilde belirli zaman periyotlarında çadır kurarak kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini söylediler.

Bu kapsamda Bingöl'e gelen Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu Kan Merkezinden bir ekip Bingöl'de bağış çadırı kurdu. Genç Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası önünde kurulan kan bağışı çadırının yeterli ilgiyi görmediğini dile getiren Güneydoğu Kan Merkezi yetkilileri, kan bağışının istenilen düzeyde olması için vatandaşlara, kan vermenin hayat kurtardığı bilincinin iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi' olarak her 15 günde bir Bingöl'e gelerek çadır kuracaklarını belirten Güneydoğu Kan Merkezi yetkilileri “kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan alıyoruz. Ekibimiz bir doktor 2 hemşire ve 1 sağlık memurundan oluşmaktadır.  Düzenli kan veren kişilerde kalp krizi geçirme riski azalıyor. Kan hücreleri yenilendiği için bağışıklık sistemi sağlamlaşıyor. Ayrıca hipertansiyonu düzenlemekle beraber, stresi azaltır, alerjiyi önler ve vücudun direncini arttırır Aynı zamanda kan veren vatandaşların kan grupları da belirlenmiş oluyor.  Yüksek tansiyon hastaları hariç 18 ile 65 yaş arası sağlıklı her vatandaşın kan verebilir” dedi.

Kızılay Bingöl Şube Başkanı Mehmet Savaş, Kızılay olarak Bingöl'de sabit kan merkezi kurmak için kolları sıvadıklarını belirti. Yer sıkıntısından dolayı şu an için sabit kan merkezi kuramadıklarını belirten Savaş, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için sabit bir kan merkezinin ilimiz için çok gerekli olduğunun farkındayız. Küçük sorunlarımız var. Onları da çözdükten sonra ilimize sabit bir kan merkezi kuracağız” şeklinde konuştu.

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
13:24
Hasbağlar resmen Kiğı`ya bağlandı!
Hasbağlar resmen Kiğı'ya bağlandı!
1989'da Adaklı'ya bağlanan Hasbağlar Köyü'nün yeniden Kiğı'ya dönme talebi, temmuz ayında İl Genel Meclisi'nden geçen kararın ardından Cumhurbaşkanı onayıyla kesinleşti. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
16.10.2026
12:58
Bingöl`de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl'de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl Okuyor Projesi ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının güçlendirilmesi, anlama ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında haftalık okuma saatleri, kitap mütalaaları ve okur-yazar buluşmaları düzenlenecek.
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın