KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

'Kız Meslek Yer sorunu yaşıyor'

Kız Meslek Lisesi Kayıtları bu yıl fazla olduğu için dersliklerin yetersiz kaldığı öğrenildi.

`Kız Meslek Yer sorunu yaşıyor`
04 EYLÜL 2008 PERŞEMBE 11:55
0
1335
0
AA aa
Özellikle kırsal kesimden gelen kız öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı çektiğini ifade eden veliler, bu sorunun derhal giderilmesi gerektiğini söylediler. Bu yıl binin üzerinde öğrencinin Kız Meslek Lisesine Kaydolduğunu ifade eden öğrenci velileri, “Mesleki eğitimin önemi her defasında bize aktarıldı. Bizde çocuklarımızı bu alana yöneltmek için çaba sarf etik. Ama şu anda bakıyoruz ki öğrenci fazla, mekân dar. Öğrenciler nasıl eğitim görecekler. Mevcut lisenin fiziki yapısının öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap olacağını sanmıyoruz. Ayrıca köylerden gelen öğrenciler var. Bu öğrencilerin yatma yer sıkıntısı var. Bunlar nerde kalacaklar. Mutlaka bu öğrencilere yer temin edilmesi gerekir. Köylerden gelen kız öğrenciler başka pansiyonlara yerleştiriliyorlar. Ama orda da yer sıkıntısı var. Bir sürü öğrenci velisi şu anda yer sorunu yaşıyor. Bingöl'de çocuğu için kalacak yer temin etmeye çalışıyor. Nasıl yapacaklar bilmiyoruz. Ama yeni pansiyon binaları Bingöl'e şarttır. Zaten gün geçtikçe öğrenci sayısı artıyor. Milli Eğitimin açıkladığı yatırım programları ne zaman faaliyete geçecek” şeklinde konuşarak bu konuda yetkililerin cevap olması gerektiğini kaydettiler.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
20.10.2026
14:43
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonların tasfiyesinde ilk etapta 10 milyon TL ve üzerinde reel kazanç elde edenlerden iade talep edileceğini açıkladı. Şimşek, gönüllü iade yapılmaması durumunda hukuki sürecin işletileceğini bildirdi.
20.10.2026
10:12
Bingöl Teknokent`te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Teknokent'te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Üniversitesi bünyesindeki Teknokent, yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürmek isteyen girişimci, araştırmacı ve firmalardan başvuruları almaya başladı. Süreçle teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın