KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Kırsal kadroları şehirlere inecek

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün PKK’nın Silopi, Cizre ve Yüksekova’da başlatılan olayları ülke geneline yaymayı planlandığı ve eylemlere yüksek katılım sağlanması için kırsaldaki kadroların devreye girdiği uyarısı yaptığı, iki ayrı uyarı yazısını 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği ortaya çıktı.

Kırsal kadroları şehirlere inecek
02 AĞUSTOS 2015 PAZAR 23:01
0
2710
0
AA aa

Suruç'ta 20 Temmuz'da 32 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan canlı bomba eyleminin ardından tırmanan terör olaylarının yarattığı atmosferi Emniyet Genel Müdürlüğü'nün daha önceden tespit ettiği ortaya çıktı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Suruç'ta yaşanan patlama olayının öncesinde PKK'nın yakın dönemdeki eylemsellik süreciyle ilgili gelişmeleri tespit eden Emniyet Genel Müdürlüğü, iki ayrı değerlendirme yazısıyla gelişmeleri tüm il emniyet müdürlüklerine aktardı.

EGM Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, yaşanacak gelişmeler hakkında il emniyet müdürlüklerine 11 ve 13 Temmuz tarihlerinde arka arkaya iki önemli yazı gönderdi.

11 Temmuz tarihli yazıda MİT Müsteşarlığı'ndan gelen bilgilerin yanı sıra, emniyetin kendi tespitleri de yer aldı. Yazıda, PKK tarafından “Abdullah Öcalan'a özgürlük hamlesi” adı altında eylem ve etkinliklerin yoğunlaştırılacağına dikkat çeken EGM; bu amaçla eylemlerin Silopi, Cizre ve Yüksekova'dan başlatılarak Türkiye genelinde yayılmasının planlandığı aktarıldı. Yazıda, “Yüksek katılım sağlanması için kırsal kadrolarının da gençliğin yönlendirilmesinde aktif rol alacağı” anlatıldı.

BAYRAM SONRASI

EGM aynı yazıda; PKK mensuplarınca “devletin Öcalan'a tecrit uyguladığı, Kürt halkının buna gereken tepkiyi gösteremediği, Kandil'den gelecek talimat doğrultusunda 2015 Ramazan Bayramı'ndan sonra halkla birlikte şehirlere intikal ederek savaşacakları” şeklinde bilgilere ulaşıldığı vurgulandı. Yazıda, “Bu çerçevede, eylemlerde YDG-H mensuplarının güvenlik güçlerini dağınık şekilde ara sokaklara çekerek güvenlik önlemlerinin etkilerini azaltmaya yöneleceği, gösterilerde kullanılmak üzere molotof kokteyli ile el yapımı patlayıcı hazırlanacağı ve eylemler sırasında sokaklarda hendekler kazılarak barikatlar oluşturulacağı” belirtildi.

Değerlendirme yazısında, kırsaldaki örgüt kadrolarının duruma göre şehir merkezlerine inmesinin planlandığı ifade edildi. Güvenlik güçlerince yapılacak müdahalelerde eylemcilerden yaralı veya ölülerin olması halinde örgüt mensuplarının da silahlı saldırıda bulunması talimatlarının verildiği anlatılan yazıda, “eylemlerin başlaması akabinde ikinci bir talimata kadar kesinlikle sonlandırılmaması, eylemlerin şiddetlenmesi halinde insiyatifin YDG-H mensuplarında olacağı” kaydedildi.

KOBANİ'DEN ŞİDDETLİ

PKK'nın gerçekleştireceği gösterilerin, Kobani eylemlerinden daha şiddetli gerçekleşmesinin sağlanması şeklinde planlama ve hazırlıklar yapıldığı bilgilerine yer verilen yazıda, “Sonuç olarak Öcalan'a sözde tecrit uygulandığı iddiasıyla kitleyi eylemselliklere canlı tutmayı hedefleyen örgütün, hükümetin kurulma sürecinde sokak eylemlerini eş zamanlı hale getirmek ve şiddetini artırmak suretiyle yaygınlaştırmayı planladığı, ayrıca cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin ise süresiz açlık grevleriyle söz konusu eylemlere destek olabilecekleri” bildirildi.

İKİNCİ YAZI

13 Temmuz tarihli ikinci yazıda ise, PKK'nın yayın organlarında 8 Temmuz'da yayınlanan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'nca “KCK: Önder Apo'nun özgürlüğü için her yerde serhildan” başlıklı açıklama ve bağlantılı beklentilere yer verildiği görüldü.

Yazıda, “Halkımız nerede bir tutuklama olursa tüm il ve ilçe ayağa kalkmalı, bu tutuklamalara engel olmalıdır, Her tutuklama bir serhildan gerekçesi olmalı, halkımız sokakları ve meydanları doldurarak tutuklamalara izin vermemelidir” şeklindeki haber sonrasında, PKK tarafından Öcalan'la görüşülmemesi ve çözüm sürecinin yürümediği düşüncesiyle ülke genelinde başkaldırı eylemlerinin başlatılması yönünde şehir yapılanmalarına talimat verildiği açıklandı.

AKTİF İLLERDE EYLEMLER

Yazıda, “Bu kapsamda sözde özgürlük yürüyüşleri adı altında yürüyüşler düzenleneceği, eylemlerin, Silopi, Cizre Yüksekova, Doğubeyazıt ilçelerinden başlayarak ülke geneline yayılmasının amaçlandığı” kaydedildi.

Eylem süreci çerçevesinde, çevre il ve ilçelerle bağlantı yolları ile şehir merkezlerindeki yolların kapatılmasının planlandığı anlatılan yazıda, “Ayrıca yürüyüşlere katılımın artırılması amacıyla kırsal alandaki örgüt mensuplarının yaylalara ve köylere inerek vatandaşların yapılması planlanan yürüyüşe katılmaları yönünde zorladıkları ve tehdit ettikleri bilgilerine ulaşılığı” ifade edildi.

Yazıda, “Benzer eylemler Doğu ve Güneydoğu illerimiz başta olmak üzere PKK'nın aktif olarak faaliyet gösterdiği diğer kentlerde de gerçekleştirilebileceği değerlendirilmektedir” tanımlaması yapıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
04:12
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl`de sağanak yeniden başlıyor
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl'de sağanak yeniden başlıyor
Bir haftadır güneşli havanın etkili olduğu Bingöl'de yağışlı hava yeniden kendini gösterecek. Salı günü başlaması beklenen yağışların hafta boyunca sürmesi, sıcaklıkların ise cuma günü 14 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
26.10.2026
04:10
Vali Çelik`in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Vali Çelik'in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Dağcılık sporuna özel ilgiyle bilinen Vali Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 2 bin 878 rakımlı Sülbüs Dağı'na düzenlenen tırmanışa katıldı. Çelik, ardından Pergasur Şelalesi için yapılabilecek turizm çalışmalarını değerlendirdi.
26.10.2026
04:08
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Solhan'da okul pansiyonunun yemekhanesindeki yük asansörünün düşmesiyle ağır yaralanan ve 9 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulkerim Demir'in ailesi, adli soruşturmaya ek suç duyurusunda bulundu. Aile vekili Av. Erhan Ala, araştırılması istenen iddiaları paylaştı.
26.10.2026
04:08
Solhan`da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Solhan'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde inşaat iskelesinden düşen 45 yaşındaki işçi K.T., ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
26.10.2026
04:07
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği`nde yeniden Korkutata dönemi
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'nde yeniden Korkutata dönemi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Mücahid Korkutata başkanlığa seçildi. Yeni dönemde kentte engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
26.10.2026
04:05
Genç`te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç'te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç ilçesinde düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2. Olağanüstü Kongresi'nde, tek listeyle gidilen seçimde Şefika Doğan ve Ali Yaşar eşbaşkanlığa seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede yeni inşa süreci ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın