KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Kılıç: gerçek mermi kullanıldığı iddiası kabul edilemez

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yaklaşık 10 gündür devam eden eyleme ilişkin açıklama yapan Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Metin Kılıç, askerler tarafından başlatılan müdahale sonrası başlayan çatışmaların ardından, yurttaşlara gerçek mermi kullandığı iddiasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kılıç: gerçek mermi kullanıldığı iddiası kabul edilemez
02 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 19:57
0
1681
3
AA aa

Sendika binasında yapılan basın açıklamasına, BDP İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Belediye Meclis Üyesi Aydın Bürçün ve sendika üyeleri katıldı. Lice-Kulp karayolu ile diğer alanlarda yurttaşların eylemi devam ettiğini söyleyen sendika başkanı Kılıç, eyleme askerler tarafından başlatılan müdahale sonrası başlayan çatışmaların ardından, yurttaşlara gerçek mermi kullandığı iddiasının asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Silvan'ın dağlık kesimlerindeki Hacıçerkez-Bahçekök alanı, Colemêrg'de (Hakkâri), Meskan Dağı'nda karakol yapımına karşı başlatılan nöbet, ayları aşan süreyle devam ederken, Dersim bölgesi ile Lice-Hani kırsalında gerçekleştirilen operasyonların derhal son bulması çağrısında bulunan Kılıç: “Eylemin başladığı günden bu yana aralıksız olarak Lice kırsalında keşif uçuşları yapan heronlar ile F 16 tipi savaş uçakların gün içinde alçak uçuş yapıyor olması endişelerimizi artırmıştır. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın 2013 Newroz'uyla başlattığı barış süreci AKP hükümeti tarafından sabote edilmektedir. Tüm sağduyu çağırılarına ve çabalarına rağmen AKP hükümeti saldırılarına ara vermeden devam etmektedir. Kalekol yapımı çözüme ve güven ortamına hizmet etmeyecektir. Tam tersine endişeleri arttırmakta ve önceki süreci; Uğur'u, Ceylan'ı zihinlerde canlandırmaktadır. Demokratik Çözüm Süreci'nin ikinci aşamasında adım atması gereken AKP iktidarı, özellikle son günlerde yoğunlaşan saldırılarıyla kuşku ve güvensizlik yaratan bir tutum içerisine girmiştir. Sürecin ruhuna denk düşen bir zihniyet ve pratik adımlar atmak yerine, hiçbir umut ve güven vermeyen bir yaklaşım, tarz ve üslup içerisindedir. Demokratik Çözüm Süreci'nde yeni karakollar inşa etmek, barajların yapımına hız vermek ve korucu sayısını arttırmak, haklı olarak çözümden yana olan tüm kesimlerde büyük kuşku ve kaygı yaratmaktadır”dedi.

“TÜRKİYE'NİN ROJAVA POLİTİKASI İFLAS ETMİŞTİR”

“Kürt halkının yeni karakolların yapılmasına karşı tepki göstermesi, son derece haklı ve meşru bir tepki olduğu gibi, halkımızın müzakere Süreci'ni ne kadar sahiplendiğini de ortaya koymaktadır.”diyen Kılıç söyle devam etti: “AKP iktidarı gerçekten barış ve demokratik çözümden yana ise, yeni karakolların ve barajların yapımı, derhal durdurmalıdır. Halkın demokratik tepkisine dahi tahammülü olmayan bir iktidar zihniyeti, çözüm sürecini ne kadar geliştirebilir? Demokratik siyaset, demokratik tercihlerin kullanılması ve geliştirilmesi değil midir? Demokratik siyasete tahammül etmemek, demokrasi anlayışından ne kadar yoksun olunduğunu gösterir. Toplumsal barışın kalıcılaşmasına yönelik Kürt halkının kararlı tutumuna karşılık anayasal düzenleme yapacağına B ve C planlarımızı devreye koyarız tehditkâr sözü tekrar savaştır, yıkımdır, acı ve gözyaşıdır.Suriye'de yaşanan savaşta Türkiye'nin, Güney Kürdistan bölgesel hükümetiyle birlikte izlediği Rojava politikası iflas etmiştir. Daha birkaç gün önce İŞİD ve paramiliter çete gruplarının gerçekleştirdiği katliam insanlık vicdan'ında asla unutulmayacaktır. Bu nedenle Rojava'da ortaya çıkan Halkların Demokratik iradesine Türkiye saygı göstermeli, sınır güvenliği sağlayarak çetelerin geçişini engellemelidir.İranda da artan idam cezaları oradaki Kürt halkının iradesinin kırılması niteliğini taşımaktadır. Bu tutumunun orta doğuda yaşanan çatışmaları daha da derinleştireceği ve İranda Kürt sorununu derinleştireceğini önemle vurgulamak istiyoruz. Kürtleri ölümle tehdit ederek halkı sindireceklerini düşünüyorlarsa yanılacaklarını belirtmek istiyoruz ve yaşanan idamları kınıyoruz. Barışın anayasal güvenceye kavuşması, operasyon ve çatışmaların son bulması amacıyla halkımızla beraber müzakere sürecini sahiplenerek beraber hareket edeceğiz. Halkımızı ve Tüm Demokratik Kamuoyunu Duyarlı olmaya davet ediyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
EĞİTİM-SEN KÜRT ve TÜRK IRKÇISIdı (@Misafir_17434)
03 Haziran 2014 Salı 09:10
Diyarbakır'da ANNELER eylem mi yapıyor? Onlar EVLATLARINI istiyor. Eğer Eğitim-Sen onlara destek olsa onların HAYAT KAYNAĞI olan IRKÇI oluşumlar yok olur. İzmir'deki TÜRK IRKÇISI bir eğitimci Eğitim-Sen'lidir. Bingöl'deki bir KÜRT IRKÇISI yine Eğitim-Sen'lidir. Yani EĞİTİM-SEN kendi içinde ırkçılığı sürekli besliyor. DELİKANLIYSANIZ İzmir'deki ile BİNGÖL'deki Eğitim-Sen'li 'Ana Dil' Konusunda ortak bir BASIN AÇIKLAMASI yapsın da ben YALANCI olayım. HODRİ MEYDAN.
Emre Emre (@Misafir_17432)
03 Haziran 2014 Salı 08:12
adamların 10 gündür insanların en doğal hakkı olan ulaşım hakkını elinden almalarına tek bir laf etmeyin askerin müdahalesine laf edin la valla helal size insan ancak bu kadar ... olabilir
zafer kara (@Misafir_17431)
02 Haziran 2014 Pazartesi 21:45
EĞİTİM SEN BAŞAKNI FESAT ÇILIK YAPIYOR BUNLAR BİR AİLEDEN HER ÖRGÜTTE KARDEŞLERİ VEYA ABİLERİ VAR KARAYOLU BAĞLANTISI YOK HASTA VAR CENAZE VAR YOLU KESİYORLAR NE YÜZLE BUNLARI SAVUNULUYORLAR PROVAKATÖR DEMOKRASİ AYAKLARI YAŞ AYAK BU HALKI RAHATSIZ ETMEYİ BIRAK ÇOK İYİ BİR İNSANSAN İŞİNİ YAP OKULA GİT.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın