KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Kiğı'da maden ocağı mı yapılacak?

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlanması için sunduğu önergede: 'Bingöl-Kiğı İlçesi, Eskikavak Köyünde iddia edildiği gibi bir maden ocağı kurulacak mıdır?' şeklindeki soruya yer verdi.

Kiğı`da maden ocağı mı yapılacak?
23 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 16:51
7
2562
4
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması için meclise bir önerge sundu.

Aydemir, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl -Kiğı İlçesi, Eskikavak Köyü civarında yapılması planlanan maden ocağı için olumlu rapor verildiği iddiası kamuoyunda deklare edilmektedir. Kurşun, cevher ve çinko çıkarmak amacıyla kurulacağı ifade edilen maden ocağı, daha önce de yapılmak istenmiş ve mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Halkın bu kararlı duruşunun planlanan maden ocağı yapımı konusunda bir caydırıcılık yaratmadığı görülmüştür. Bingöl Halkı tepkili. Maden ocağı yapımının iptali için yine tüm yasal haklarını kullanacaklarını ifade etmektedirler. Bahsedilen bölgede maden ocağının kurulması demek; Perisu Vadisi gibi bir doğa harikası dahil olmak üzere, doğa da yaşayan tüm canlılar ve çevrede ki tüm köyleri yok etmekle tehdit etmek demektir. Bu sebeplerle projenin derhal iptal edilmesi tüm Bingöl Halkının ortak talebidir.

1.) Bingöl-Kiğı İlçesi, Eskikavak Köyünde iddia edildiği gibi bir maden ocağı kurulacak mıdır?

2.) Daha önce yapımının mahkeme kararı ile iptal edildiği gerçeği söz konusu iken, bu konuda ki ısrarın özel bir nedeni var mıdır?

3.) Maden ocağının tüm yaşamsal alanlara zarar vereceği aşikar. Yapımın iptali için bir çalışmanız olacak mı?

4.) Bakanlığımız tarafından yapım için olumlu rapor verildiği iddiası doğru mudur?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93585)
24 Haziran 2022 Cuma 14:58
Maden ocağı yapılmasına da karşıyız, örgüt ini yapılmasına da karşıyız. Alayına karşıyız...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93579)
24 Haziran 2022 Cuma 10:12
Evet iptal edilsin. Düşük zekalılar yine devrede. Bingölün yüzde 99 u ormanlarla kaplı Türtkiyede ve Dünyada Nadir ve Benzersiz bir şehirdir. Buna rağmen Türkiyede Milli park edilmeyen yine tek şehirdir. Yani Bu Orman ve Güzelliğine rağmen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93575)
23 Haziran 2022 Perşembe 21:00
Yalan. Benim iptal için bir talebim yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93572)
23 Haziran 2022 Perşembe 18:23
On yıllardır sivan'da maden sirketleri doğayı talan ediyor. Kiği'den daha kötü durumda. Sayın vekilim sivan'ı da gündeminize almanızı istiyoruz.
10.11.2025
00:25
Ölü bulunmuştu! Son yolculuğuna uğurlandı
Ölü bulunmuştu! Son yolculuğuna uğurlandı
Bingöl'de 6 Kasım'dan bu yana kayıp olarak aranan 79 yaşındaki Alzheimer hastası Fehmi Uzunboy, Dügernan köyü kırsalında ölü olarak bulunmasının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
10.11.2025
00:08
Bingöl`de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
10.11.2025
00:07
Lider 12 Bingölspor geçit vermedi!
Lider 12 Bingölspor geçit vermedi!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta yoluna emin adımlarla devam eden 12 Bingölspor, Diyarbekirspor'u 2-0 mağlup ederek hem liderliğini pekiştirdi hem de taraftarın şampiyonluk umudunu bir kez daha tazeledi.
10.11.2025
00:06
Meteorolojiden Bingöl için toz taşınımı ve zirai don uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için toz taşınımı ve zirai don uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü toz taşınımı ve zirai don uyarısında bulundu
10.11.2025
00:05
Bingöl`de ‘afet farkındalık` eğitimi
Bingöl'de 'afet farkındalık' eğitimi
Bingöl Belediyesi, afet bilincinin artırılması ve vatandaşların olası afetlere karşı hazırlıklı hale gelmesi amacıyla afet farkındalık eğitimlerine başladı. İlk eğitim programında, yangın ve deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.
08.11.2025
17:39
ÜNİPERSEN`den Ankara`da
ÜNİPERSEN'den Ankara'da 'Memur Hakları' Çağrısı
Memurun alım gücünün eridiğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve toplu sözleşmenin işlevsiz hale geldiğini vurgulayan ÜNİPERSEN, 'Artık seyirci değil, hak arayan tarafız' diyerek Meclis'e çağrı yaptı. Genel Başkan İbrahim Güzel: 'Memur geçinemiyor; çözüm artık ertelenemez.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın