KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Kiğı'da kutlu doğum coşkusu

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen “Vahdet Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği, vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kiğı`da kutlu doğum coşkusu
02 MAYIS 2016 PAZARTESİ 02:22
0
2174
0
AA aa

Programa ilçe halkının yanı sıra Kiğı ilçesinin Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve davetliler katıldı.

Sunuculuğunu Ömer Aşkın'ın yaptığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu Mewlid-i Şerifle devam eden programda, Özlem Ajans ilahi sanatçılar ilahiler seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı Salih Çelik, Hz Muhammed'in (s.a.v) hayatından kesitler anlatarak, vefatından sonra Müslümanların çektiği sıkıntılara vurgu yaptı.

Çelik, Hz Muhammed'in hayatından kesitler sunarak, “Allah Resulü Allah'ın dinini bizlere ulaştırmak için çok eziyet, sıkıntı ve zorluklar çekti. O'nun çektiği sıkıntılar hepimizin malumudur. Efendimiz Peygamber olduğunda etrafında hiç kimse yoktu. Allah'ın inayeti ve yardımız ile Allah'ın dinini yeryüzüne hâkim kılarak, görevini tam olarak yerine getirdi. ” dedi.

“BİZLER SAHABELER GİBİ ALLAH RESULÜNE TABİİ OLMALIYIZ”

“Bizler sahabeler gibi Allah Resulüne tabii olmalıyız.” diyen Çelik, “Allah Resulü Medine'ye hicret etiğinde Mekkelilerin emanetleri onun yanında bulunuyordu. Bu emanetlerin verilmesi için Hz Ali'yi görevlendiriyordu. Kendi yatağına Hz Ali yatmasını istedi. Hz. Ali hiç tereddüt etmeden yatmıştı. O yatakta yatmak basit bir mesele değildi. O yatağa yatmak ölümü göze almaktı. Çünkü Mekke'nin müşrikleri ve akılsızları efendimizin evinin etrafından bekliyordular. Bir fırsatını bulup onu şehit etmeye kesin karar vermişlerdi. Onun için Hz Ali ölümü göze alarak Hz Peygamberin yatağına yapmıştı. Allah Resulünün katıldığı bütün savaşlarda Hz. Ali de istisnasız katılmıştır. Hz Ali hiçbir zaman efendimizi yalnız bırakmıyor. Hayatın her alanında o vardı. Ne adına vardı? O sadece Allah adına vardı. Eğer Hz Ali'ye muhabbetimiz, sevgimiz varsa O'na ve sahabelere kardeş olmak istiyorsak, Kur'an ve Sünnette sımsıkı bir şekilde sarılacağız ve bu yolda ayrılmayacağız.” dedi.

"KIZ ÇOCUKLARI TOPRAĞA GÖMÜLÜYORDU"

Hz Muhammed gelmeden önce kadınlara hiçbir değer ve kıymet verilmediğini ifade eden Çelik, "Yeni doğan kız çocukları ayıp vesilesi sayılıyordu. Diri diri kız çocukları toprağa gömülüyordu. Babalar kız çocuklarına 'seni amcana ve dayına götüreceğiz' diye süsleyip kara toprağa gömüyorlardı. Dayı ve amcaya gitmenin adıydı diri diri toprağa gömülmek. Çocukların giydiği güzelim elbiseler onlara birer kefen oluyordu.” Şeklinde yaşanan vahşeti dile getirdi.

“KARDEŞLİĞİMİZİN MİSALİ ENSAR VE MUHACİR KARDEŞLİĞİ GİBİ OLMALIDIR”

Hz Muhammed Medine'ye yapılan hicretten sonra Ensar ve Muhacirleri birbirine kardeş yaptığını söyleyen Çelik, Ensar ve muhacir kardeşliği eşi ve benzeri olmayan bir kardeşlik örneği olduğunu belirterek, “Sözle kardeşlik olur mu? Olmaz. Kardeşliğin hakkını vermek lazım. Kardeşliğin bir hakkı ve hukuku var. Nedir o? kardeş kardeşi sever. Kardeş kardeşinin yolunda ve davasında taviz vermez. Kardeşliğimizin misali Ensar ve muhacir kardeşliği gibi olmalıdır.” ifadelerini kullandı. Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın