KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Kiğı-yedisu yolu açılacak

AK Parti İl Başkanı Coşkun ve Karayolları 8. Bölge Müdürü Altınyuva, Kiğı-Yedisu' yolunun ulaşıma açılacağını söyledi. Kuzey İlçelerinin ulaşım sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun;

Kiğı-yedisu yolu açılacak
16 KASIM 2005 ÇARŞAMBA 12:25
0
4770
0
AA aa
"Öncelikli hedefimiz Kiğı-Yedisu ilçesi arasındaki yolu ulaşıma açmak olacaktır" dedi.

Kuzey ilçelerinin yıllardır devam eden ulaşım sıkıntısının her geçen gün artığını, bu nedenle vatandaşların ihtiyaçlarını çevre illerden karşıladığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Coşkun, bölge halkının yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ve bu sıkıntıların büyük bir kısmının 2005 yılında aşıldığını kaydetti. Coşkun; "Yedisu, Kiğı, Adaklı ve Yayladere ilçelerinin en büyük sıkıntısı ulaşım sıkıntısıdır. Bu sıkıntı defalarca ilgili birimler ve bölge halkı tarafından gündeme getirildi. İktidarımız döneminde bu bölgelerin bazı sorunları çözülmüş olsa da bu yeterli gelmemiştir. Özelikle Bingöl-Elazığ arasında devam eden Duble yol çalışmaları nedeniyle, Kuzey ilçelerin ulaşım sıkıntısı aksadı. AK Parti İl Başkanı olarak, Sayın valimiz Milletvekilimiz ve Karayolları Bölge Müdürü ile gerekli görüşmeleri yaptık. Adaklı-Sancak yolunun asfaltlanması için 300 Milyar ödenek ayrıldı ve 2006 yılı başlarında çalışmalar başlanacaktır.

Yine, Kiğı-Sancak arasındaki 35 Kilo metrelik yolda ulaşıma açılması için çalışmalar başlatıldı. Yıllardır Güvenlik nedeniyle kapalı olan 35 Kilo metrelik Kiğı-Yedisu arasında yolun bu yıl ulaşıma açılması için Karayolları Bölge Müdürü görüşerek söz aldık. Bölge halkının rahat olmasını istiyorum" dedi. Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ise, Hava Muhalefetinin iyi olması durumunda bu yıl Kiğı-Yedisu arasında kapalı yolu ulaşıma açacaklarını kaydetti. Karayolları Bölge Müdürü Altınyuva;" Kuzey ilçelerin ulaşım sıkıntısının çözülmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Ancak, hava Muhalefeti sorun olmazsa aciliyet gerektiren bölgelerde hemen çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu.

HABER
BİNGÖL GAZETESİ
www.bingolgazetesi.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın