KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Kıbrıs Gazisinin azmi örnek oluyor

Bingöl'de, 3 parmağını kaybeden ve diğer 3'ü de işlev görmeyen 65 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Burhanettin Kaya, 'Alın teri her zaman iyi ve temizdir, parmaklarım yok diye çalışmayacağım diye bir durum yok' diyerek devam ettirdiği baba mesleği marangozlukta 40 yılı aşkın süredir azmiyle çalışıyor.

Kıbrıs Gazisinin azmi örnek oluyor
22 TEMMUZ 2019 PAZARTESİ 20:10
4
2644
2
AA aa

Vatani görevini yaparken Kıbrıs Barış Harekâtı'nın başlaması üzerine gönüllü olarak giden 5 çocuk babası 16 torun sahibi Burhanettin Kaya, çalışması ile de çevresine örnek oluyor. Kıbrıs Gazisi olan Kaya, Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan döndükten sonra baba mesleği olan marangozluğu, 3 parmağını iş kazalarında kaybetmesine rağmen devam ettiriyor. 3 parmağı olmayan Kaya'nın diğer parmaklarından 3'ü de işlev görmüyor ancak o, "Alın teri her zaman daha iyidir, temizdir" diyerek mesleği öğrettiği çocukları ile mesai yapıyor.

Hayatında yaşadıklarını aktaran Kıbrıs Gazisi Kaya, “1974 yılında asker oldum, acemi birliğim bitti ve Kıbrıs Harekâtı başladı ve gönüllü gittim. Askerliğim bittikten sonra Bingöl'deki baba mesleğini devam ettirmeye başladım. Yine o yıllarda Van'da meydana gelen depremden sonra iş yapmak için oraya gittim ve iki parmağımı orada kaybettim. 1984 yılında yine iş kazasında iki parmağımı daha kaybettim, birini diktiler ama işlev görmüyor. Toplamda 3 parmağım yok, 3 ayrı parmağımda işlev görmüyor. Parmaklarım yok diye çalışmayacağım diye bir durum yok, çalışmaya her zaman ki gibi devam ettim" dedi.

Gençlere sürekli tavsiye de bulunduğunu da aktaran Kaya, "Alın teri her zaman daha iyidir, temizdir. Kimseden bir şey beklemesinler alın teriyle çalışsınlar. 5 çocuğum var hepsi yanımda ve torunlarım da yaz tatilinde gelip gidiyor" ifadelerini kullandı.

Yanındaki çocuklarıyla birlikte el yapımı marangoz ürünlerini yapan Kaya, yaptıklarının arasında göbek kapısı, cami sedirleri, minber, mihrap gibi ürünlerin yer aldığını kaydetti.

25 yıldır babasının yanında çalışan Zülküf Kaya, 5 kardeşin de bu iş yerinden ekmeğini kazandığını dile getirerek 13 yaşındaki oğluna da yaz tatillerinde meslek öğrettiğini aktardı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47485)
23 Temmuz 2019 Salı 11:36
Üretken bir şahsiyet helal olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47484)
23 Temmuz 2019 Salı 09:37
Bu ustamızın işyeri nerde acaba ??
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
20.10.2026
14:43
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonların tasfiyesinde ilk etapta 10 milyon TL ve üzerinde reel kazanç elde edenlerden iade talep edileceğini açıkladı. Şimşek, gönüllü iade yapılmaması durumunda hukuki sürecin işletileceğini bildirdi.
20.10.2026
10:12
Bingöl Teknokent`te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Teknokent'te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Üniversitesi bünyesindeki Teknokent, yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürmek isteyen girişimci, araştırmacı ve firmalardan başvuruları almaya başladı. Süreçle teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın