KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Keyfi uygulamalar dizgisi

DBP’li İl Genel Meclis üyeleri, 2013 yılı Sayıştay denetim raporu sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, mevzuata uygun yapılmayan 9 bulguya rastlandığı ifade edilerek, İl Özel İdaresi’nin gelirinden fazla gider yaptığı, ihalesiz elektrik alımı yaptığı ve belli aralıklarla yapılması gereken denetimlerin yapılmadığı ileri sürüldü.

Keyfi uygulamalar dizgisi
02 ARALIK 2014 SALI 19:46
0
1832
0
AA aa

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl İl Özel İdaresi Meclis üyeleri gurubu adına basın açıklaması yapan Aydın Kaya, uygulamalara bakıldığında somut olarak mevzuata aykırı ciddi şüpheler uyandıran keyfi uygulamalar dizgisi görüldüğünü ifade ederek, , 2013 yılı Sayıştay denetiminde mavzuata uygun yapılmadığı belirtilen 9 bulguyu şöyle sıraladı;

1-Kurumun yıl içinde gerçekleşen gelirinden, 39 milyon TL fazla harcama yaptığı (bu para muhtelif işler için diğer bakanlıkların gönderdiği tahsisli paralarıdır)

2-İhalesiz elektrik alımı yaptığı

3-Ödemelerde‘'ödenmesinde bir sakınca yoktur ifdesi” olmadığı, yani ön mali kontrollerin yapılmadığı,

4-faaliyetlerle ilgili üst yöneticilere bilgi akışının yapılmadığı

5- kurumun gerek internet sayfasında ve gerekse basın yoluyla halkı ya bilgilendirmediği veya eksik bilgilendirdiği görülmektedir.

6-il ve ilçe Özel idarelerinde belli aralıklarla yapılması gereken denetim yapılmamaktadır.

7-Kurum araçlarının karıştığı trafik kazaları ve personel iş kazalarında ilgililer hakkında disiplin kovuşturmasının sağlıklı yapılmadığı ziyanın ilgililere rücu edilmediği görülmüştür.

8-Kısa ve uzun vadeli kıdem tazminatı karşılıklarının takip ve kaydının yapılmaması.

9-Hukuk servisi kurulmamış olup bir avukatla yapılan kısmi zamanlı sözleşme ile kuruma ait görülmekte olan 122 adet davaya ilişkin dosyalar avukatın bürosunda kalmaktadır. davalara ait avukat ve kurum arasında hiçbir bilgi akışının olmadığı ve herhangi bir davaya ait yazışmaların takip edilmediğinden davaların ya zaman aşımı veya kayıp etme riski ile karşı karşıya kalınmıştır. bu davaların ihmaller yüzünden olumsuz sonuçlanmaları halinde kuruma bir mali yükümlülükte getirmektedir.

Açıklamasında somut olarak mevzuata aykırı ciddi şüpheler uyandıran keyfi uygulamaların var olduğunu ifade eden Kaya, şu ifadelere yer verdi: “Kurum savunmasında bu kusurların işlendiğini gerekçelendirilip kabul ederek tekerrür etmeyeceğini, düzeltme cihetine gidileceğini beyan etse de, Tenkite konu bu uygulamalara bakıldığında, somut olarak mevzuata aykırı ciddi şüpheler uyandıran keyfi uygulamalar dizgisi görülmektedir. Kurumun nasıl disiplinsiz ve idari bir boşluğun içinde olduğu görülmektedir. kısacası nerden baksan tutarsızlık. Yasal bir zorunlulukta olan şeffaflık ilkesi gereği Meclis çalışmalarının web sayfası vasıtasıyla halk ile paylaşılması gerekmektedir. Ancak tenkite de konu olan, Meclise sözlü öneride sunmamıza rağmen web sayfasındaki güncelleme yapılmadı, bizde seçildiğimiz ilk günden söz verdiğimiz gibi şeffaflık ilkesi gereği halkı bilgilendirme konusunda üstümüze düşeni yapıp Bingöl kamuoyuna saygılarımızla sunuyoruz.”  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın