KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Key'de yeni umut

Yaklaşık 5.8 milyon vatandaşı ilgilendiren ikinci KEY ödemelerinde iki sürpriz gelişme yaşandı...

Key`de yeni umut
04 AĞUSTOS 2009 SALI 09:48
0
1309
0
AA aa
Hükümetin, ikinci KEY ödemelerine ilişkin çalışmaları son aşamaya gelirken, milyonlarca hak sahibinin KEY ödemelerinden yararlanmasını sağlayacak olan iki önemli sorun çözüldü. Star gazetesinin haberine göre, çözüme kavuşturulan sorunlarla birlikte, birinci KEY ödemesi sırasında vatandaşlık numarası tespit edilemediği için KEY tutarlarını bankadan alamayan 1.3 milyon hak sahibine de bu dönemde ödeme yapılacak. İkinci olarak da, SSK'nın listeleri süresi içinde listeleri teslim etmemesi nedeniyle ‘riske giren' 1.5 milyon hak sahibinin KEY alacağı ile ilgili olarak da yeniden çalışma başlatıldı.
YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI

İkinci KEY ödemelerine ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. KEY ödemelerine ilişkin yasaya göre, listelerin teslim edilme süresi 28 Temmuz'da dolmuştu. Sürenin dolmasının ardından, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası, teslim edilen listeler üzerinden KEY tutarlarını hesaplama işlemine başladı. Ancak, 28 Temmuz tarihi itibariyle başta SSK olmak üzere, bazı kamu kurumları ikinci KEY ödemesinden yararlanacak kişilerin listelerini Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na teslim etmedi. Bu durum yaklaşık 1.5 milyon hak sahibinin, KEY alacaklarının riske girmesine neden oldu. Ekonomi yönetimi, 1.5 milyon hak sahibine de ödeme yapılması için, bu kurumlarla görüşerek yeniden çalışma yapılması talimatını verdi. Halen Hazine, SSK ve Tasfiye Halindeki Emlak Bankası yetkilileri, listeleri zamanında yetiştirmeyen kurumların listelerini biran önce tamamlayarak kuruma göndermeleri konusunda görüşmelerde bulunuyor. Görüşmelerde, listeleri teslim etmekte geç kalan kamu kurumları için formül aranıyor. Formülün bulunmasının ardından, listeler teslim edilerek KEY ödemesinden faydalanması sağlanacak. 

LİSTELER ÇALIŞANLARIN KURUMLARINA GÖNDERİLDİ

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen birinci KEY ödemesi sırasında, vatandaşlık numarası olmadığı için 1.3 milyon hak sahibine Ziraat Bankası tarafından ödeme yapılmamıştı. Bu listeler, hak sahibinin çalıştığı kurumlara geri gönderildi. Kurumlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, vatandaşlık numaraları bulundu. Birinci KEY ödemesinden yararlanamayan 1.3 milyon hak sahibi de KEY tutarlarını ikinci ödeme sırasında alabilecekler. Yetkililer, ikinci KEY ödemesi ile KEY alacakları konusundaki dosyanın kapatılacağını belirterek, bu nedenle hak sahiplerinin tamamına ödeme yapmak için çalışma yaptıklarını bildirdiler.

1 milyon kişi mükerrer yazıldı

8 milyon 384 bin hak sahibi kesinleşti.

1 milyon 759 bin 972 kişinin TC numarası bulunamadı.

331 bin 274 kişinin kurum sicil numarası sıfır olarak bildirildi.

770 bin 26 kişinin sicil numaraları birden fazla kişiye ait çıktı.

958 bin 19 kişinin ismi, birden fazla kurum tarafından bildirildi.

128 bin 443 kişi adına yatırılan paylar ise yüksek gösterildi.




haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın