KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Ketenalp: hukuk önünde hesaplaşacağım

Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Avukat Muammer Çolakoğlu'nun darp edilmesi olayının şahsına mal edilmesini sert bir dille eleştir ve ekledi: “Beni ve kurumumu karalamaya çalışanlarla hukuk önünde hesaplaşacağım”

Ketenalp: hukuk önünde hesaplaşacağım
26 ARALIK 2007 ÇARŞAMBA 10:03
0
1031
0
AA aa
Pazartesi günü Büyük Birlik Partisi Bingöl İl Başkanı Tahsin Bayram tarafından yerel basına yapılan açıklamada şahsının ve kurumunun hedef alınarak kendilerini “Çetecilik” ve bu olayın “Ketenalp'in teşvikiyle gerçekleştirildiği' yönünde iddialarla ilgili açıklamada bulunan Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, olayın farklı yönlere çekilmek istendiğini ileri sürdü.
Ayrıca bu olayı Belediye İşhanının satışıyla ilişkilendirilmesi ve yaptıkları hizmetlerin çarpıtılarak verilmesine bir anlam veremediğini ve esefle karşıladığını ifade eden Ketenalp: “Malum olay; Belediye İşhanının satışıyla ilgili değil, 3 yıl önce bilabedel ve geçici olarak Tema Vakfı Bingöl İl Temsilcilerine verdiğimiz ve Belediyemizin yanında bulunan deprem konteynırının boşaltılmasıyla ilgilidir. Tema Vakfı'na verdiğimiz bu konteynır, Vakfın, Hükümet Konağı karşısında bulunan yeni bürosuna taşınmasıyla sadece depo olarak kullanılmakta ve içindeki malzemeler ise kırık birkaç sandalye, okul sırası ve masadan oluşmaktadır.        Bingöl Spor Taraftarlar Derneği'nin belediyemize sözlü olarak müracaatları neticesinde bu yerin kendilerine verilmesi hususundaki talepleri değerlendirilip atıl durumda bulunan bu konteynırın kendilerine verilmesi kararlaştırılmıştır.  Bu konuda görev ve sorumluluğun kendisinde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, yerin boşaltılmasıyla ilgili Tema Vakfı İl Temsilcisi Cuma Karaarslan'ı arayarak durum hakkında bilgi verip burayı Bingöl Spor Taraftarları Derneği'ne vermek istediğimizi bildirmesine rağmen uzun bir süre beklenilmiştir. Ancak konteynır ne boşaltılmış ve ne de bize geri dönülmüştür. Bingöl Spor Taraftarlar Derneği'nin dışarıda kalmamaları için Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, belediye zabıtası ile birlikte konteynırda bulunan araç ve gereçleri, tutanak imzalatarak belediyemizin bodrum katında bulunan kapalı alana taşınıp muhafazası sağlamıştır.18. 12. 2007 Salı günü vilayette toplantı halinde iken, Belediye Başkan Yardımcısının yanına gelen Muammer Çolakoğlu ile arasında geçen ve hiç tasvip etmediğimiz ve üzüntüyle karşıladığımız bu olay vuku bulmuştur. Bu olayı çeşitli platformlarda kınadığımızı ve gazetelere demeç vererek üzüntümüzü belirtmemizi, başkan yardımcısı hakkında soruşturma başlattığımızı ve partimizin de bu olaya el koyduğunu bilmenizi isterim” dedi.
“Olayı başka yöne çekmek isteyenler var”
Olayı tasvip etmediğini dile getiren Ketenalp, ömrü boyunca hiç kimseye hakaret etmediğini, çetecilikle işinin olmadığını tüm Bingöl halkının bildiğini söyledi. ‘Bana ait olmayan vasıfları bana isnat edenler bizi son derece üzmüştür' diyen Ketenalp: “Olay tamamıyla bir konteynırin boşaltılmasıyla ilgili olup, bu olayı Belediye İşhanıyla ve çetecilikle bağlantı kurması olayın seyrini değiştirip, başka yöne çekme gayretinden başka bir şey değildir. Belediye İşhanının satışı 2006 yılında yapılmıştır. 3 defa ihaleye çıkarılmış olup, ancak 3. defasında alıcı bulmuştur. Türkiye bir hukuk devletidir. Hak arama ise herkesin hakkıdır. Bundan dolayı da hiç kimseye kin ve nefretimiz olmamıştır” diye konuştu.
“Hukuk önünde hesaplaşacağız”
Üzüntüyle karşıladığı darp olayının, siyasi çıkarlara alet edildiğini ve bu iş üzerinden karalama yoluna gidildiğini vurgulayan Ketenalp, şunları kaydetti. “Tasvip etmediğim, gazetelerde kınadığım bu olayı siyasi malzeme olarak kullanıp, bununla da siyasi rant elde etme hesapları içinde beni ve kurumumu karalamaya çalışanlarla hukuk önünde hesaplaşacağımın bilinmesini isterim. Halkımızın da böyle çirkin hesaplara pirim vermeyeceğini bilmelerini istiyorum”
 





BingolOnline/Bingol Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın