KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Kentsel dönüşümde sözleşmeler imzalandı

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etap yapım ihalesinin sözleşmesi TOKİ ile Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı arasında, 2. etap yapım ihalesinin sözleşmesi de TOKİ ile Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı.

Kentsel dönüşümde sözleşmeler imzalandı
26 HAZİRAN 2013 ÇARŞAMBA 08:09
0
3237
0
AA aa

Bingöl Belediyesi İle (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi'nde yapılacak 1376 daire için Ankara'da yapılan İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı yapım ihalesinin sözleşmesi, TOKİ ile Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı için yapım ihalesinin sözleşmesi de TOKİ ile Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı.

Konutların yapılacağı alanda Bingöl Belediyesi Hizmet Binası, Sosyal Tesis, Cami, Okul, Alışveriş Merkezi, Açık Otoparklar, Yeşil Alanlar, Çocuk Oyun Bahçeleri, Spor Alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Ayrıca proje kapsamında Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Karayolları Tesisleri de inşa edilecek.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Bingöl'ün yeni bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Atalay: “13-14 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara'da ihale edilen Yaklaşık maliyetin 92.418.886,36 TL olduğu İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etabını 74.348.000 TL bedelle Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı kazandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı yapım ihalesinin sözleşmesi, TOKİ ile Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etap ihalesi kapsamında; 736 adet konut, 1 adet sosyal tesis, belediye hizmet binası, cami, idari bina, lojman, ambar, mescit, misafirhane, yıkama yağlama, giriş kontrol, su deposu, jeneratör, kazan dairesi, tuz deposu, büyük sundurma, küçük sundurma binalarının yapımı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Yaklaşık maliyetin 70.913.345,63 TL olduğu İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabını ise 56.700.000 TL bedelle Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı kazandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı yapım ihalesinin sözleşmesi, TOKİ ile Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı arasında imzalandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı kapsamında; 640 konut, 32 derslikli ilköğretim okulu ve Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ile bunlara ait ortak altyapılar ve sosyal donatı (çevre düzenleme ) yapılacak. Firmalara yer teslimi de yapıldı. Çalışmalar kısa sürede başlayacak” dedi.

Projenin içeriği ile ilgili bilgiler veren Başkan Atalay: “Projenin muhtevasında 1376 konut, 32 derslikli okul, 16 bin 300 metrekare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi Hizmet Binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metre kare inşaat alanından müteşekkil Yeni Terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumu'nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını Temel Yapı Kooperatiflerinin altındaki Karayolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan Karayolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ, Bingöl Belediyesi adına Karayolları'na yapacak. Yapılacak olan site içerisinde Cami ve Sosyal tesis de olacak ve bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şuanda mevcut bulunan terminal alanımızı da yapılacak tesislere karşılık olarak biz TOKİ'ye veriyoruz. Oraya da TOKİ büyük bir alışveriş merkezi yaptıracak. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Böylesine büyük projeleri hayata geçirmemizi nasip ettiği için Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
29.10.2026
16:48
Bingöl`de Cumhuriyet`in 103`üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Cumhuriyet'in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Programa Vali Cahit Çelik, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın