KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Kene 2 kişiyi hastanelik etti

Bingöl Devlet Hastanesi'nde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulan 2 hasta Erzurum ve Elazığ'a sevk edildi.

Kene 2 kişiyi hastanelik etti
18 HAZİRAN 2011 CUMARTESİ 00:22
0
2176
0
AA aa

Edinilen bilgiye göre, Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar Beldesi Alatepe Köyü'nde ikamet eden 57 yaşındaki M.E.E. isimli şahıs, 13 Haziran 2011 tarihinde köydeki bahçesinde çalışırken kene tarafından ısırıldığını fark ederek; aynı gün yüksek ateş, halsizlik ve baş ağrısı şikayeti ile Bingöl Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede müşahede altına alınan hasta, tahlilleri pozitif çıkınca ertesi gün Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. KKKA teşhisi konulan M.E.E.'nin Erzurum'daki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Kene ısırması sonucu hastaneye başvurduktan sonra tahlilleri pozitif çıkan bir hastanın daha Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, olayı doğrulayarak, "Bir hastamız 2 gün önce, bir başka hastamız da bugün kene ısırması şikayeti ile hastanemize başvurmuştur. Burada yapılan kan tahlillerinde sonuç pozitif çıkmıştır; ancak ilimizde laboratuvar olmadığından hastalar çevre illere sevk edilmiştir" dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın