KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Kemalist ideolojinin muhafızlığını üstlendiler

Bingöl'de bir araya gelen İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Danıştay 8. Dairesinin and kararına tepki gösterdi. Boğatekin; Danıştay söz konusu kararıyla Kemalist resmi ideolojinin muhafızlığı rolünü üstlenmiş bürokratik mekanizmanın sistem üzerinde vesayet anlayışından vazgeçmediğini, vazgeçmeyeceğini, fırsat bulduğunda eski işleyişi hortlatmaktan geri durmayacağını göstermiştir.

Kemalist ideolojinin muhafızlığını üstlendiler
23 EKİM 2018 SALI 19:29
7
3972
9
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan Öğrenci Andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine tepki gösterildi.

Merkez Dörtyol saat kulesi önünde bir araya gelen İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Boğatekin, Danıştayın aldığı kararla Kemalist düşünceyi tekrar hortlatma çabasına girdiğini iddia etti.

Boğatekin, “Bir dizi yasal kılıfla sarmalanmış bu Danıştay kararının özeti, uzun bir döneme yayılan ve zorlu bir mücadeleyle geriletilmiş, zayıflatılmış bulunan Kemalist bürokratik oligarşinin son dönemde gelişen ortamdan da cesaret bularak varlığını yeniden hissettirme çabasıdır. Danıştay söz konusu kararıyla Kemalist resmi ideolojinin muhafızlığı rolünü üstlenmiş bürokratik mekanizmanın sistem üzerinde vesayet anlayışından vazgeçmediğini, vazgeçmeyeceğini, fırsat bulduğunda eski işleyişi hortlatmaktan geri durmayacağını göstermiştir” dedi.

Kararın ırkçılık içerdiğini belirten Boğatekin, “Danıştay aldığı kararla bu ülkede yaşayan insanların resmi ideolojiye boyun eğmek ve itaatle mükellef olduğunu; hukuk ve özgürlük alanının bu çerçeveyle sınırlandırılması, daraltılması gerektiğini haykırmaktadır. Bu tutum açık bir dayatma ve inancımıza, onurumuza doğrudan bir saldırıdır. Okullarda çocuklara, gençlere dayatılan ant inancımızla çelişen cahili-tağuti bir zulümdür! Dolaysız, net bir ırkçılık içermektedir. Kişi tapınmasına, putlaştırmasına yönelik mesajıyla tam bir sapkın dini ritüel mahiyeti taşımaktadır. Bununla beraber ant mevzusunun sadece bir sonuç olduğunu, bu noktada sorunun kökenine inilip eğitim alanında ortaya çıkan çarpıklığın topyekun giderilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Danıştay'ın bu kararı resmi ideolojinin gölgesi altında eğitim adıyla sürdürülen öğütme, yontma, biçimlendirme faaliyetinin tümüyle sorgulanmasının kapısını aralamalıdır. Ve yine hatırlatmak isteriz ki, yargı bürokrasinin yetkisini aşarak iktidar icraatına ortaklığa soyunması anlamına gelen Danıştay 8. Dairesinin söz konusu kararı geçmiş dönemde kaldığı düşünülen vesayetçi eğilimleri palazlandırma mesajı taşımaktadır. Bu yönüyle iktidar açısından ciddiye alınmayı hak etmektedir” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması için bir araya gelen kalabalık, sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32162)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:55
ALLAH AŞKINA ŞU ZAMLARI VE ÇOCUKLARA YAPILAN TECAVÜZLERİDE Bİ PROTESTO EDİNDE GÖRELİM..MÜSLÜMAN HER YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞI ÇIKMALIDIR..SADECE İKTİDAR' A YARANMAK OLMAZ..Nokta
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32156)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:40
Sabah hiç gülesiyem yoktu hadi benden mevcutlara haaaaaaaaa haaaa haaaa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32148)
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:58
türk olmadan önce insan olun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32147)
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:58
Yav he he .Çok cesurlarmış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32137)
24 Ekim 2018 Çarşamba 05:37
Burokratik oligarsinin ayak sesi diye pankart acmislar. Sizde bizzat ayak takimisiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32129)
23 Ekim 2018 Salı 19:54
Şurada toplanan tiplere bakıyorumda bulundukları stknın temsilcisi konumuyla bir yerlere gelen tipler.açıklama samimi gelmedi.Reis açıklama yaptıktan sonra palazlandılar..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32185)
25 Ekim 2018 Perşembe 07:55
@Misafir Kullanıcı millet ekmek yok yiye düştüğümğz duruma bı bak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32144)
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:09
@Misafir Kullanıcı Değerli kardeşim, eylem kararı alındığında Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz bu konuyla ilgili herhangi bir açıklaması mevcut değildi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32143)
24 Ekim 2018 Çarşamba 07:50
@Misafir Kullanıcı Reis açıklama yapmadan bu basın metni hazırlanmıştı ve Reis açıklama yapmadan da bu metin okundu (bir de toptancılık yapmayalım lütfen)
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın