KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Kelkit ırmağı'nda traktör nöbeti

Tokat'ın Niksar İlçesinde Kelkit Irmağı'na taş boşaltmak isteyen traktör geri manevra sırasında römorkuyla birlikte ırmağa düştü. Traktör sahibi aracın kaybolduğu yerde 6 gündür nöbet tutyor

Kelkit ırmağı`nda traktör nöbeti
19 ŞUBAT 2010 CUMA 17:22
0
2368
0
AA aa

Tokat'ın Niksar İlçesinde Kelkit Irmağı'na taş boşaltmak isteyen Bekir Üşenmez'in kullandığı traktör, geri manevra sırasında römorkuyla birlikte ırmağa düştü. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü Üşenmez, 6 gündür ailesiyle birlikte traktörünün suda kaybolduğu bölgede nöbet tutuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Niksar Hamidiye Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan 70 yaşındaki Bekir Üşenmez, 6 gün önce evinin bahçesindeki ve çevredeki taşları temizlik amacıyla toplayarak traktörünün römorkuna yükledi.

60 ND 229 plakalı traktörüyle taşları Kelkit Çayı kıyısına boşaltmak için yola çıkan Üşenmez, Hamidiye Mahallesi Toptancı Hali karşısındaki alandan taşları çaya boşaltmak istedi.

Üşenmez, traktörüyle geri manevra yaparak çayın kıyısına yanaşırken, kıyıda yumuşak haldeki dolgu toprak bir anda çöktü. Toprağın çökmesiyle birlikte kontrolden çıkan traktör ve römorku, kar suları ve yağışların etkisiyle seviyesi yükselen Kelkit Irmağı'na gömüldü.

Traktör suya doğru hareketlendiği sırada savrularak kıyıdaki çalılıklara düşen Bekir Üşenmez ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Irmakta bir anda kaybolan traktörünü ve römorkunu sudan çıkarmak için Niksar Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kurumlar nezdinde girişimlerde bulunan Üşenmez, aradan 6 gün geçmesine karşın traktörünü ve römorku çaydan çıkaramadı.

Eşi, gelini ve torunlarıyla birlikte gece-gündüz demeden traktör ve römorkun suya düştüğü bölgede nöbet tutan Bekir Üşenmez, yetkililerden yardım bekliyor.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan Kılıçkaya Barajı'nın kapaklarının kapatılmasıyla birlikte Kelkit Çayı'nın su seviyesinin düşmesini ümit eden Üşenmez ve ailesi, su seviyesinin düşmesiyle traktör ve römorku sudan çıkaracağına inanıyor.

''TRAKTÖRÜMÜZ DE CANIMIZ DA KAYBOLDU''

Zaman zaman suya giren ve elindeki uzun çubukla traktör ve römorkunun yerini tespit etmeye çalışan Bekir Üşenmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, römorkun arkasındaki dolgu toprağın çökmesi sonucu traktörün ve römorkun suya kaydığını belirterek, ''Dolgu çöktü. Römork traktörü çekti, ırmağa götürdü'' dedi. Bu sırada kendisinin de traktörden savrulduğunu belirten Üşenmez, ''Nasıl olduğu bilmiyorum, 1,5 metre öteye, dikenlerin üzerine düştüm'' dedi.

Bekir Üşenmez'in eşi Şerife Üşenmez ise bölgede gece-gündüz beklediklerini belirterek,''Varımız yoğumuz bu. Bu da gittikten sonra tapulu bir yerimiz bile yok. Ortada kaldık. Bugün 6. gün, ne yediğimiz belli, ne içtiğimiz. Bir lokma ekmek boğazımızdan geçmiyor. Traktörümüz de canımız da kayboldu'' dedi.

Traktörün düştüğü bölgede dalga olduğunu ve aracın yerinin tespiti açısından bu dalgayı gözden kaçırmamak için burada beklediklerini ifade eden Üşenmez çifti, traktörün bulunması konusunda yardım edilmediği gerekçesiyle yetkililere sitem etti.

ÇALIŞIR VAZİYETTE DÜŞTÜĞÜ İÇİN SÜRÜKLENMİŞ OLABİLİR

Bu arada, traktör ve römorkun düştüğü belirtilen bölgede çayın derinliğinin ve akıntısının fazla olduğu gözlendi.

Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Kılıçkaya Barajı yetkililerine bilgi verdiği, baraj kapaklarının bugün akşam saatlerinde kapatılacağı belirtildi. Ancak baraj kapaklarının kapatılmasının, çayın bu bölümünde etkisini yaklaşık 10 saat sonra gösterebileceği kaydedildi.

Çalışır vaziyette suya düşen traktör ile römorkun, akıntının da etkisiyle akıntı yönünde sürüklendiği tahmin ediliyor.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın