KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Kasım 2025 Salı
°C

Kedi, köpek ve gelinciklerin takibi yapılacak

Bingöl'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Elazığ Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan protokol ile kedi, köpek ve gelinciklerin takibi yapılacak.

Kedi, köpek ve gelinciklerin takibi yapılacak
12 ARALIK 2021 PAZAR 18:55
5
1919
0
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Elazığ Veteriner Hekimler Odası arasında kedi, köpek ve gelinciklerin hareketlerinin takibi ve başta kuduz hastalığı olmak üzere hayvan hastalıkları ile daha etkin mücadele etmek amacıyla bu hayvanların kimliklendirilerek, elektronik ortamda kayıt altına alınması amacıyla Yetki Devri Protokolü imzalandı.

Protokolü İl Müdürü Burhan Bahadır ve Elazığ Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazım Bulut imzaladı.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Protokol kapsamında İl, İlçe tarım ve orman müdürlükleri ve kentteki klinik hizmeti veren serbest veteriner hekimler tarafından sahipli kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip uygulanarak akabinde pasaport düzenlenecektir. Aynı zamanda Bakanlığımızın oluşturmuş olduğu Petvet veri tabanlı elektronik kayıt sistemi ile ilgili Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce Serbest Veteriner Hekimlere bilgilendirme toplantısı yapılarak tüm sahipli kedi köpekler veri tabanına kaydedilmesi sağlanarak; başta kuduz hastalığı olmak üzere zoonoz kaynaklı (hayvandan insana geçen) hastalıkların kontrol altına alınması ve hayvanlarımızın aşı takibi, sahip değişiklikleri ve cerrahi müdahalelerinin kontrolü sağlanacaktır” denildi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.11.2025
19:39
Bingöl Kentpark yenilenen yüzüyle hizmette
Bingöl Kentpark yenilenen yüzüyle hizmette
Bingöl'ün en yoğun kullanılan sosyal yaşam alanlarından biri olan Kentpark'ta yapılan yenileme çalışmalarıyla bisiklet ve yürüyüş yolları daha güvenli hale gelirken, park bütünüyle estetik ve düzenli bir görünüme kavuşturuldu. Aynı bölgede bulunan yaklaşık bir dönümlük alan da işgallerden arındırılarak parka dahil edildi.
10.11.2025
16:03
Bingöl`de 9 Yıl 10 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de 9 Yıl 10 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de hakkında 9 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.
10.11.2025
15:38
Özturan`dan TFF`ye ‘yaptırım` çağrısı!
Özturan'dan TFF'ye 'yaptırım' çağrısı!
12 Bingölspor Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, Diyarbekirspor futbolcularının kendisine yönelik küfür ve tehditte bulunduğunu belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'na gerekli yaptırımların uygulanması çağrısında bulundu.
10.11.2025
14:36
Süreç nereye gidiyor? DEM Parti İl Başkanı Ormangören Yanıtladı!
Süreç nereye gidiyor? DEM Parti İl Başkanı Ormangören Yanıtladı!
'Terörsüz Türkiye' sürecinde neler eksik, neler yapılmalı? DEM Parti'nin rolü, yaklaşımı ve gelecek Türkiye perspektifi ne? DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, Bingöl Online'ya verdiği röportajda sürece dair soruları yanıtladı ve beklentileri aktardı… İşte o röportajın detayları…
10.11.2025
13:18
Bingöl`de 10 Kasım Atatürk`ü anma programı düzenlendi
Bingöl'de 10 Kasım Atatürk'ü anma programı düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yıl dönümünde Bingöl'de düzenlenen törenlerle anıldı.
10.11.2025
12:39
Feci kaza! Bingöllü anne ve bebeği hayatını kaybetti
Feci kaza! Bingöllü anne ve bebeği hayatını kaybetti
Elâzığ-Malatya karayolu Hankendi mevkiinde meydana gelen kazada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada Bingöllü anne ve 7 aylık bebeği hayatını kaybetti. 3 yaralının ise tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın