KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2024 Cuma
°C

'Kayıp Trilyon'da icra başlatıldı

Kamuoyunda 'Kayıp Trilyon' davası olarak bilinen ve Kapatılan Refah Partisi'nin Eski Genel Başkanı Necmettin Erkan ve arkadaşlarının yargılandığı davasında icra takibi başlatıldı. İcraya verilen 75 kişi arasında Bingöl'den Hüseyin Barman var.

`Kayıp Trilyon`da icra başlatıldı
14 EYLÜL 2007 CUMA 06:41
0
1073
0
AA aa
"Kayıp trilyon" davası icra aşamasına geldi. Kapatılan Refah Partisinin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak'ın da aralarında bulunduğu toplam 75 kişi hakkında icra işlemi başlatıldı.
Erbakan ve Ulucak'ın tapuda kayıtlı malları için İstanbul ve Ankara Tapu Müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi.
Erbakan ve davalı 74 kişi için faiz ve vekalet ücretiyle beraber toplam 11.5 trilyon lira (11.5 milyon YTL) borç çıkarıldı. Bu tutarın faizler ve vekalet ücretleri hariç 2.6 milyon YTL'si Erbakan ve Ulucak'a ait.
Kapatılan Refah Partisi'nin 1997 yılında Hazine yardımını sahte belgelerle harcanmış gibi gösterdikleri gerekçesiyle Maliye Bakanlığı'nca açılan davada, 11 milyon 599 bin 525 YTL 59 kuruş tutarında alacağın tahsilatı için Necmettin Erbakan ve 74 kişi hakkında icra takibi başlatıldı. Erbakan ve Rıza Ulacak için Tapu Müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi.
Kayıp Trilyon davası geçen Mart ayında sonuçlanmıştı.
İHTİYATİ HACİZ KARARI ALINDI
Ankara 7. İcra Müdürlüğü tarafından yürütülen haciz ve icra işlemler kapsamında Erbakan ve Ulucak'ın mal varlığı için ihtiyati haciz kararı alındı. Karar İstanbul ve Ankara Tapu Müdürlüklerine iletildi. Erbakan ve Ulucak faizler ve vekâlet ücretleri dışında toplam 2,6 milyon YTL ödemeye mahkûm edilmişlerdi.
TOPLAM 11.5 MİLYON YTL ALACAK
Diğer 73 sanık hakkında da adreslerine icra tebligatları gönderildi. Tebligatın alındığına ilişkin imzalı alındı belgelerinin henüz İcra Müdürlüğü'ne gelmediği için tebligatların sanıkların ellerine ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor. İcra haciz işlemlerinde tebligatın alınmasından sonra yasal süreç başlıyor. İcraya verilenler arasında Bingöl'den de Hüseyin Barman adlı bir kişi de bulunuyor. Barman'ın ödeyeceği miktarı konusunda ise herhangi bir bilgi yok.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Refah Partisi'nin kapatılmasının hemen ardından 1997 yılında, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Hazine'den siyasi partilere yapılan yardımın partinin kapatılmasından sonra Hazine'ye devrinin engellenmesi amacıyla kapatılma tarihi öncesinde harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
Yapılan inceleme sonrasında aralarında Genel Başkan ve eski Başbakan Erbakan'ında bulunduğu genel merkez ve taşra örgütünde görevli 88 Refah partili hakkında dava açılmıştı. Dava kamuoyuna "kayıp trilyon" davası olarak yansımıştı.
Yapılan yargılamada Erbakan, bu davadan hapis cezasına mahkum olmuş ve aktif siyaset yaşamı noktalanmıştı. Erbakan sağlık sorunları nedeniyle defalarca cezasını erteletmiş sonunda yapılan yasal değişiklikle cezasını evinde çekmesi yoluna gidilmişti.
Erbakan ve arkadaşları hakkında bir dava Hazine tarafından açılmıştı. Geçen Mart ayında sonuçlanan davada Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulacak toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkum edilmişti. Diğer 73 sanık hakkında da çeşitli miktarlarda para cezası verilmişti.
GÜL'E İLGİLİ DAVA REDDEDİLMİŞTİ
Dava kapsamında Abdullah Gül, Ahmet Tekdal, Oğuzhan Asiltürk, Aydın Menderes, Recai Kutan, Şevket Kazan, Fehim Adak, Musa Demirci, Abdülkadir Aksu, Abdurrahim Bezci, Özkan Öksüz, İbrahim Aktaş ve Muttalip Tatar aleyhine açılan davanın reddine karar verilmişti.
Mart ayında verilen bu kararın ardından Maliye Bakanlığı'nın alacakları için harekete geçmemesi muhalefet partilerinin de eleştirilerine hedef olmuştu. CHP Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde paranın neden tahsil edilmediğini sormuştu.




BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2024
18:34
'Eğitimde şiddet yasası çıkarılsın!'
'Şiddete yönelik önlem almanız için daha kaç eğitimcimizi yitireceğiz?' diyen Dursun, 'Artık yeter!' diyerek eğitimde şiddet yasası çıkarılması çağrısında bulundu! Dursun, ailelere ve tüm topluma da çağrıda bulundu; 'Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir!'
10.05.2024
18:03
Eserleri
Eserleri 'Kadın El Emeği' Sergisinde Görücüye Çıktı
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de mesleki eğitim alan kadınların ürettikleri eserler, Miliamall AVM'de açılan sergide görücüye çıktı. Elde edilen gelirlerle hane bütçelerine katkıda bulunacaklar.
10.05.2024
16:54
Babacan`a ‘En iyi erkek fantazi pop ödülü`
Babacan'a 'En iyi erkek fantazi pop ödülü'
Ses sanatçısı hemşehrimiz Yadin Babacan'ın Yaw He He adlı tekli single şarkısı 'En iyi erkek fantazi pop ödülüne layık görüldü.
10.05.2024
15:57
Araziye gizlemişlerdi! Jandarma buldu
Araziye gizlemişlerdi! Jandarma buldu
Bingöl Valiliği, Genç İlçesi kırsalında araziye gizlenmiş toz esrar maddesi ele geçirildiğini duyurdu.
10.05.2024
15:29
‘AK Kadınlar`dan İsrail tepkisi!
'AK Kadınlar'dan İsrail tepkisi! 'Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır'
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!'
10.05.2024
15:28
Bingöl Havalimanı`nda dört ayda yarım milyon ton yük taşındı
Bingöl Havalimanı'nda dört ayda yarım milyon ton yük taşındı
Bingöl Havalimanı Nisan 2024 uçak, yolcu ve yük trafiği istatistikleri açıklandı. Yılın ilk dört ayındaki verilerin paylaşıldığı istatistiklerde taşınan yük miktarının yarım milyon tona ulaştığı görüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın