KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Kayaoğlu'ndan çiçek'e sert yanıt

Kiğı Kaymakamı Çiçek'in ‘iddialar asılsızdır' açıklamasını sert bir dille eleştiren CHP İl Başkanı Kayaoğlu: 'Hukukun, bir gün Kaymakam Bey'in yakasına yapışacağından kuşkumuz yoktur...'

Kayaoğlu`ndan çiçek`e sert yanıt
04 MAYIS 2009 PAZARTESİ 08:35
0
1526
0
AA aa
Kiğı Kaymakamı Çiçek'in ‘iddialar asılsızdır' açıklamasını sert bir dille eleştiren CHP İl Başkanı Kayaoğlu: 'Hukukun, bir gün Kaymakam Bey'in yakasına yapışacağından kuşkumuz yoktur.'



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, geçen hafta, ‘Baraj yapımı nedeniyle kamulaştırma yapılacağı belirtilen Bingöl'ün Kiğı İlçesi Topraklı Köyü'nün boşaltılması için yapılan uygulama hukuka aykırıdır. Evler, ahırlar ve samanlıklar, döşenen dinamitlerin patlatılmasıyla yıkılmış, okul binası ve köyün ana yol ile tek bağlantısı olan ve tarihi nitelik taşıyan asma köprü de dinamit kullanılmak suretiyle yerlebir edilmiştir. 60 kovan arı, 1 adet büyükbaş, 1 adet küçükbaş hayvan telef olmuş, kalanlarda hastalık riskiyle karşı karşıyadır. Vatandaşlar dışarıda yaşamak zorunda bırakılmıştır” şeklindeki beyanatına ‘iddialar asılsızdır' karşılığını veren Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek'i sert bir dille eleştirdi.

“Sayın Çiçek ilçenin mülki amiridir, devletin temsilcisidir, tutum ve davranışlarına özen göstermelidir, konuşmalarına dikkat etmelidir” diyen Kayaoğlu: “Keyfi tutum ve uygulamaları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik hukuk devleti ilkelerine aykırı davranmaktadır. Asılsız iddialarda bulunduğumuzu belirten Kaymakam Bey'e soruyorum; Kığı topraklı köyündeki Osman Cömert ve Celal Alkan 'a ait 108 ada 9 nolu parsel, 107 ada 1 nolu parsel, 106 ada 18 nolu parsel, 108 ada 2 nolu parsel, 107 ada 15 nolu parseldeki mülkiyetlerde kamulaştırma işlemi yapılmış mıdır? Dinamitlediği evler bu parsellerde mi, değil mi? Bu olaydan sonra DSİ İstimlâk Heyeti bu köyde bir çalışma yapmış mıdır? Bu parsellerdeki evleri istimlâkleri yapılmadan, bedelleri ödenmeden hangi gerekçelerle yıktırılmıştır? Bu şiddet neyin nesi, hangi yetkili bu talimatları vermiştir? Bu gerekçeler ortada iken hangi değerlendirme ile iddialarımız asılsız gösteriliyor doğrusu anlayamıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Çiçek'in hukuku hiçe saydığını öne süren Kayaoğlu, şöyle devam etti. “Kaymakam Bey'in sicili çok parlak değil. Bir ay önceki mahalli seçimlerde 15 korucuyu ilçe dışında görevlendirmekle seçime şaibe karıştırtırmış, hukuk devletini hiçe saymıştır. Evleri bombalatmakla mülkiyet hakkını ihlal etmiş, hukuku hiçe saymıştır. Merak ediyorum bir mülki amiri olarak bu keyfilik neyin nesidir? Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun, bir gün Kaymakam Bey'in yakasına yapışacağından kuşkumuz yoktur.”

bingölmedya





























bingölmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın